Uređenje interijera nije jednostavan proces, ali postoje trikovi koji vam mogu uvelike pomoći u postizanju ugodnog ambijenta.

Dizajneri ističu kako veliki broj ljudi zanemaruje strop, kako u pogledu rasvjete, tako i u pogledu bojanja. Kad je svjetlo centrirano u sredini stropa, prostorija izgleda manja, a ako strop nije besprijekorno čist i ima mrlja ili mrlja u kutovima, vaš će stan izgledati neuredno i zapušteno.

Kuhinja
Shutterstock 

Savjet je da pustite mašti na volju i obojite strop u jarku boju. Bijela je univerzalna, ali zna biti dosadna. Želite li ostaviti osobni pečat u uređenju, obojite strop u istu boju kao i zidove, primjerice u žutu. Odlučite se za nježnu, pastelno plavu, a neka i pojedini komadi namještaja budu u toj boji.

Efekt će biti nevjerojatan, stan će izgledati vrlo luksuzno, a atmosfera u njemu više nego ugodna. Umjesto standardnog stropa možete odabrati drvene letvice ili nešto slično, no pokušajte se držati prirodnih materijala.

Soba
Shutterstock 

Ovaj trik, koji često koriste dizajneri interijera, posebno se preporučuje za dječje sobe. Može vam pomoći da na vrlo jednostavan način postignete bajkovit izgled interijera. U dogovoru s djecom odaberite odgovarajuću boju i uživajte u obnovi stana iz temelja, predlaže portal Lepa&Srećna. Djeca će biti oduševljena, a vi ćete imati prostor kao iz časopisa!