Prema mišljenju stručnjaka za uređenje interijera uređenje interijera, hodnik je jedna od najvažnijih prostorija u stanu ili kući. To je prostor koji vidite čim uđete u kuću i iz kojeg izlazite radi obavljanja raznih aktivnosti, pa može utjecati na vaše cjelokupno raspoloženje. Uredite ga prema savjetima stručnjaka i budite sigurni da ćete pridonijeti boljoj i ugodnijoj atmosferi u domu.

1. Učinite ga funkcionalnim

Prije nego bilo što kupite za svoj stan ili kuću, razmislite o svom životnom stilu, odnosno o osnovnim potrebama.

'Ako imate veliku obitelj, trebat će vam pojedinačni ormarići za svako dijete ili, ako ste strastveni vrtlar, trebat će vam mjesto za spremanje alata i blatnjavih čizama', ističe Luke Kinser, stručnjak za uređenje doma.

Predsoblje
Shutterstock 

Razmislite i o svom ljubimcu, ako ga imate, gdje bi mu bilo najlakše očistiti šape nakon šetnje. Također, neka materijali budu što izdržljiviji – zaboravite na plišane tepihe i osjetljive tkanine. Najbolje je odlučiti se za pločice, vinil i slične površine otporne na habanje.

2. Nabavite klupu

Sjajan način da počnete ukrašavati svoj ulaz je pronaći klupu. Dizajneri je smatraju iznimno korisnom i funkcionalno i estetski. Prilikom prvog ulaska u kuću možete odložiti torbu ili vrećice koje donesete s tržnice, a kada izađete iskoristit ćete je za sjedenje dok čekate taxi, dok se obuvate i sl.

Predsoblje
Shutterstock 

Na tržištu postoji veliki izbor klupa za hodnik, pokušajte odabrati onu koja odgovara vašem ukusu, ali koja neće zauzimati previše prostora i smetati prolazu. Svakako iskoristite dio ispod, kao spremište za cipele, torbe ili nešto slično.

3. Uložiti u stalak s vješalicama

Pokušajte probuditi kreativnu stranu svoje osobnosti i napravite hrabriji izbor kad je u pitanju vješalica. Šarene kukice će unijeti razigranost i učiniti prostor zanimljivim.

Predsoblje
Shutterstock 

Postavite ga na odgovarajuću visinu, kako se vaši najduži kaputi ne bi vukli po tlu, ali u isto vrijeme možete lako objesiti odjeću, ključeve i slične stvari.

4. Postavite ogledalo

Kako je hodnik posljednja prostorija u kojoj boravite prije izlaska, postavite ogledalo koje će vam pomoći da provjerite svoju odjeću, frizuru i cjelokupni izgled.

Ogledalo.jpg
Shutterstock 

Ako želite, na njega možete zalijepiti motivirajuću poruku ili objesiti zanimljivu fotografiju koja će vam uljepšati dan i dati vam energije za sve što vas čeka. Ako nemate mjesta za visoko ogledalo, objesite manje, ali pripazite da ima atraktivan okvir i da istovremeno bude dekorativan.

5. Pozabavite se rasvjetom

Svjetla mogu učiniti prostor ugodnijim čak i kada su dani tmurni. Predsoblje je najčešće bez prozora pa je vrlo važno posvetiti dovoljno pažnje rasvjeti.

Hodnik predsoblje
Shutterstock 

Obavezno kupite lampe, koje će vas čekati kad se kasno vratite kući nakon napornog dana. Pridonijet će ljepšoj atmosferi i učiniti da se osjećate bolje kada zakoračite u dom.

6. Dodajte ploče

Ako imate prostora na zidu u hodniku, dodajte ploče na koje možete objesiti poruke ili pisati važne stvari kredom.

Ploča
Shutterstock 

'Možete objesiti kalendar, popis namirnica ili dječje crteže - što god odaberete. Cijela obitelj će uživati ​​u ovoj praksi, jer je jako zabavno', rekla je Jody Peterman, dizajnerica interijera.

7. Postavite kutije s naljepnicama

Ako u vašem stanu živi više članova obitelji, a pogotovo ako ima djece, nabavite po jednu kutiju za svakog člana obitelji i na njoj napišite čija je.

Predsoblje kutije ladice
Shutterstock 

Sve stvari koje 'nemaju svoje mjesto' i jednostavno ne znate gdje biste ih pospremili u kutiju u hodniku. Tako ćete izbjeći nered i lakše pronaći sve što vam treba.

Ako su kutije na vidljivom mjestu, potrudite se da izgledaju lijepo, ali ako ćete ih držati u ormaru, zatvorene, možete odabrati i plastične, kao najzgodnije opcije.

8. Zalijepite tapete

Kako je hodnik prostorija u kojoj se ne zadržavate dugo, ne morate se fokusirati na nježne boje koje ne opterećuju oko. Slobodno se poigrajte i kupite razigrane, šarene tapete u veselim tonovima. Napravite šarmantan ulaz koji će svi pamtiti i stvorite poseban ugođaj u domu, piše Lepa&Srećna.