Uskrs je pred vratima, a mnogi se tradicionalno najviše raduje bojenje jaja. Danas postoji zaista veliki izbor nijansi, načina i tehnika bojenja pa zaista svatko može pronaći nešto posve originalno i drugačije.
Mi smo pronašli odličnu kreativnu ideju jedne Youtuberice koja je pokazala kako se pisanice ukrašavaju pomoću kupusa i luka, na posve prirodan način kako su to radile naše bake.
Isprobajte ovu metodu i unesite duh prirodnog i rustikalnog glamura na svoj uskršnji stol.
Ako ovog Uskrsa želite da vaša jaja zablistaju potpuno prirodnim i autentičnim izgledom, zaboravite na umjetne boje i okrenite se moći prirode.
Uz pomoć crvenog kupusa, ljuski crvenog i ljubičastog luka te malo kreativnosti, možete dobiti jaja u nevjerojatnim plavičasto-ljubičastim nijansama koje će sve ostaviti bez daha!
Sastojci:
- 1/2 glavice crvenog kupusa
- Voda
- 4 žlice octa
- 1 žlica soli
- Bijela jaja
- Ljuske crvenog i ljubičastog luka
- Gaza
- Konac
- Ulje
Prepolovite glavicu kupusa, jednu polovicu sitno nasjeckajte i stavite u lonac. Prelijte s dovoljno vode da pokrije kupus i kuhajte 20 minuta od trenutka kada voda proključa.
U međuvremenu usitnite ljuske luka pomoću sjeckalice. Svako jaje prvo navlažite vodom, zatim ga uvaljajte u smjesu ljuski i pažljivo zamotajte u gazu, pričvrstite koncem. Postupak ponovite sa svim jajima.
U skuhani kupus dodajte četiri žlice octa i jednu žlicu soli, pa u smjesu pažljivo spustite pripremljena jaja. Lonac vratite na štednjak i kuhajte jaja 10 minuta. Nakon kuhanja, ostavite jaja da odstoje u toj boji još dva sata.
Kada se ohlade, pažljivo skinite gazu i operite jaja pod mlazom vode. Ostavite ih da se osuše, a zatim ih premažite s malo ulja kako bi dobila sjaj, prenosi Krstarica.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.