Kad vam kolače radi diplomirana arhitektica, onda znate da je to prava umjetnost ukrašavanja. Upravo tako bilo je i na Zvijezda radionici izrade slastica, koja se održala u sklopu proljetnog izdanja gastro manifestacije Food Market, a pod motom #akomogujamozesiti. Cilj je bio pokazati kako nastaju slastičarska umjetnička djela te da – ako imamo dobre sastojke – svi možemo biti pravi majstori dekoriranja slastica, baš poput naše voditeljice radionice, vrsne slastičarke Iva Erić, koja svojim blogom te slastičarnicom Šlag na kraju pomiče granice u slastičarstvu stvaranjem vizualno jedinstvenih i izazovnih slatkih jela.

Zvijezda.jpg
Rober Gašpert 

Zvijezda (1).jpg
Robert Gašpert 

Radionica je održana uz sudjelovanje učenica iz Ugostiteljskog učilišta Zagreb – najstarije i najveće zagrebačke srednje škole u kojoj mladi peku zanat slastičarstva. Ovo je samo jedna u nizu radionica kojom Zvijezda tijekom cijele godine podržava ove mlade ljude u njihovom obrazovanju, daje im toliko potreban vjetar u leđa i olakšava put u slastičarskim vodama. Osim toga, upravo su mladi angažirani u intrenim projektima Zvijezde, pa snimaju njihove video recepte. Uz pomoć Ive Erić budući slastičari naučilu su sve o pripremi muffina, biskvita, torti i ukrašavanju kremom, a sve zahvaljujući vrhunskoj kvaliteti Zvijezda Stolnog. Zvijezda stolni izvrstan je, osim za pripremu kolača, i za slana jela, umake, temeljce, preljeve ili nadjeve.

Kako pripremiti kremu, zašto je važno kremu i biskvit dobro rashladiti prije ukrašavanja, koji su okusi ali i boje i tehnike ukrašavanja u trendu, samo su neka od pitanja koje su polaznice radionice željele saznati, a Iva Erić u ulozi mentorice na njih spremno odgovarala. Na zadovoljstvo tima Zvijezde, Ugostiteljskog učilišta Zagreb te svih okupljenih, slatka arhitektura dobila je novu dimenziju – čarobno ukrašene slastice.

Zvijezda (3).jpg
Robert Gašpert 

Predivno je bilo vidjeti buduće mlade slastičare kako vješto 'plivaju' slastičarskim vodama i upijaju znanje od žene za koju definitivno možemo reći da pomiče granice. Iva, naime, već godinama ljubav prema arhitekturi i znanje o kompoziciji, teksturama i bojama pokušava pretočiti u jestivu formu kroz svoje predivne torte i cupcakese. Sudionici radionice uvjerila je, međutim, kako priprema slastica nije rezervirana samo za profesionalce ili već dobro izvježbane ruku mama i baka, što najbolje dočarava i Zvijezdin moto ''Ako mogu ja, možeš i ti''. Dovoljno je napraviti prvi korak – pripremiti recept, nabaviti kvalitetne Zvijezda sastojke te zakoračiti u svijet u kojem je neizostavni sastojak – mašta.

Zvijezda (4).jpg
Robert Gašpert 

Zvijezda (2).jpg
Robert Gašpert 

Zvijezda (5).jpg
Robert Gašpert 

#akomogujamozesiti

*Sadržaj nastao u suradnji sa Zvijezdom.