Očistite crijeva uz pomoć sastojka koji svi imamo u kuhinji: Ova otopina će ih pročistiti za sat vremena

Muči li vas zatvor, očistite crijeva uz pomoć ovog rastvora.

Shutterstock

Mnogi ljudi pate od zatvora i često im ne pomaže hrana bogata vlaknima. Najbolje rješenje je korištenje fiziološke otopine. Slana voda pomaže u čišćenju crijeva i normalizaciji probave.

Organizmu je sol potrebna za pokretanje različitih biokemijskih procesa. Potiče detoksikaciju i uklanja toksine. Fiziološka otopina pomaže u čišćenju crijeva, ali i otklanja kronični umor iz organizma.

Kako pripremiti izrast za čišćenje crijeva?

Potrebna vam je morska ili himalajska sol, ali ne jodirana. Filtrirajte vodu tako da je prokuhate, a zatim ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.

Shutterstock 

U vodu dodajte nekoliko žličica soli. Dodajte malo limunovog soka da ublažite okus soli.

Priprema:

U staklenku zapremine jedne litre ulijte vodu, dodajte sol, sok od limuna i zatvorite staklenku. Miješajte dok se sol potpuno ne otopi.

Otopina se mora popiti unutar 5 minuta, što brže to bolje. Zatim lezite na bok i masirajte trbuh s jedne strane, zatim se prebacite na drugu stranu i ponovno masirajte trbuh. Nakon pola sata crijeva bi se trebala potpuno očistiti.

Unsplash 

Nakon toga čišćenje se može produžiti na nekoliko sati, pa je poželjno čišćenje obaviti kod kuće.

Ako imate problema s probavom i metabolizmom, pripazite što jedete. Masna, pržena, začinjena hrana i alkohol ne dolaze u obzir.