UKUSAN I KORISTAN

Doručak za oporavak jetre i jačanje tijela: Riznica zdravlja, a dovoljno je da ga jedete 2 puta tjedno

Ako se budite umorni i stalno se osjećate iscrpljeno, možda je vrijeme da pripazite što jedete.

Foto: Shutterstock

Ako jetra ne radi kako treba, to ćete najbolje primijetiti ako osjećate kronični umor, narušenog ste zdravlja, često osjećate gorak i metalni okus u ustima, imate žuti premaz na jeziku...

Ako se stalno prejedate ili jedete nezdravu hranu, pušite i pijete alkohol, uzimate jake lijekove, moguće je da ćetejetru izložiti dodatnom stresu.

Foto: Shutterstock

Stručnjaci su sigurni da se jetra može oporaviti ako jedete kašu svaki dan za doručak. No, ako ne volite baš zdrave navike - dovoljno je ovo doručkovati dva puta tjedno.

Recept za kašu koja poboljšava zdravlje jetre

Sastojci: 

• Zobene pahuljice - 1 čaša. Zob blokira apsorpciju štetnih tvari, ubrzava eliminaciju toksina. Olakšava proces probave. Tijelu osigurava potrebnu energiju.

• Bundeva (očišćena i narezana na kockice) - 20 do 40 grama. Obnavlja stanične strukture jetre, pomlađuje. Pomaže u čišćenju svih organa. Konzumiranje sirove bundeve na prazan želudac poboljšava rad želuca i probavnog trakta.

Foto: Shutterstock

• Grožđice – pola šake (dobro oprane i odvojene). Optimizira rad jetre, pomaže u obnovi stanica.

• Bademi – po želji. Oni normaliziraju jetru.

Priprema:

Sve sastojke stavite u manji lonac. Dodajte vodu ili mlijeko i pustite da prokuha. Možete dodati i malo soli. Kad prokuha maknuti sa štednjaka, poklopiti i ostaviti da malo odstoji.

Preporučuje se kuhati ovu kašu barem 2 do 3 puta tjedno. Brzo se upija. Daje lakoću, energiju i uklanja neugodne naslage s jezika, piše Stil