Doručak za oporavak jetre i jačanje tijela: Riznica zdravlja, a dovoljno je da ga jedete 2 puta tjedno

Ako se budite umorni i stalno se osjećate iscrpljeno, možda je vrijeme da pripazite što jedete.

Shutterstock

Ako jetra ne radi kako treba, to ćete najbolje primijetiti ako osjećate kronični umor, narušenog ste zdravlja, često osjećate gorak i metalni okus u ustima, imate žuti premaz na jeziku...

Ako se stalno prejedate ili jedete nezdravu hranu, pušite i pijete alkohol, uzimate jake lijekove, moguće je da ćetejetru izložiti dodatnom stresu.

Shutterstock 

Stručnjaci su sigurni da se jetra može oporaviti ako jedete kašu svaki dan za doručak. No, ako ne volite baš zdrave navike - dovoljno je ovo doručkovati dva puta tjedno.

Recept za kašu koja poboljšava zdravlje jetre

Sastojci: 

• Zobene pahuljice - 1 čaša. Zob blokira apsorpciju štetnih tvari, ubrzava eliminaciju toksina. Olakšava proces probave. Tijelu osigurava potrebnu energiju.

• Bundeva (očišćena i narezana na kockice) - 20 do 40 grama. Obnavlja stanične strukture jetre, pomlađuje. Pomaže u čišćenju svih organa. Konzumiranje sirove bundeve na prazan želudac poboljšava rad želuca i probavnog trakta.

Shutterstock 

• Grožđice – pola šake (dobro oprane i odvojene). Optimizira rad jetre, pomaže u obnovi stanica.

• Bademi – po želji. Oni normaliziraju jetru.

Priprema:

Sve sastojke stavite u manji lonac. Dodajte vodu ili mlijeko i pustite da prokuha. Možete dodati i malo soli. Kad prokuha maknuti sa štednjaka, poklopiti i ostaviti da malo odstoji.

Preporučuje se kuhati ovu kašu barem 2 do 3 puta tjedno. Brzo se upija. Daje lakoću, energiju i uklanja neugodne naslage s jezika, piše Stil