Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

'Nisam tužan zbog odgode Eurosonga'

Autor Nikolina Guja
Autor Nikolina Guja

Iskreni intervju samo za Story

Izvor: Instagram

Iako je takav ishod bio očekivan, prošlog je tjedna službeno objavljeno da se ovogodišnji Eurosong, koji se trebao održati u svibnju u Rotterdamu, odgađa. Potpuno opravdana, ali tužna vijest pogodila je sve ljubitelje glazbe, a posebice našeg ovogodišnjeg predstavnika Damira Kedžu, koji je pobjedom na ovogodišnjoj Dori ostvario jedan od svojih snova. Naš 32-godišnji glazbenik ističe kako trenutačne okolnosti u svijetu nisu optimistične i da nije vrijeme za slavlje, nego da svatko od nas treba čuvati svoje zdravlje te zdravlje svojih bližnjih. Ipak, Kedžo ima razloga za osmijeh na licu jer su mu se na poslovnom planu dogodile mnoge lijepe i neočekivane suradnje, o kojima je više otkrio u velikom intervjuu za Story.

Story: Nažalost, stigla je vijest da se zbog neizvjesnosti uzrokovane širenjem virusa COVID-19 u Europi i ograničenja koja uvode vlade europskih zemalja, pa tako i nizozemska, ove godine odgađa Eurosong. Jeste li bili spremni na takav ishod?

Apsolutno, već prvi tjedan nakon Dore pomislio sam da bi se to moglo dogoditi. Riječ je o ozbiljnoj prijetnji za sve nas, nečemu što nadilazi osobne želje i ambicije. Koliko god sam bio sretan i kreativno ispunjen, toliko su mi se glavom stalno vrtjele razne misli. Ne može se čovjek opustiti dok razmišlja hoće li mu bližnji i svi ljudi oko njega biti dobro.

Story: Pretpostavljam da vas ne moramo ni pitati jeste li i koliko tužni što je donesena takva odluka?

Ne znam kako opisati svoje osjećaje. Tužan sam, ali zato što se kao civilizacija nalazimo u ovakvoj situaciji pa samim time i moramo sve otkazati. No u trenutačnoj bi situaciji bilo suludo da nešto toliko veliko, a samim time i riskantno, kao Eurosong ide dalje. Tužan sam samo zato što nećemo na tu scenu postaviti priču koju smo zamislili. Želim da Eurosong bude neopterećeno slavlje i užitak. U bilo kojem scenariju ove godine to ne bi bio.

Story: Znate li kakav je sada postupak? Je li vam poznato više detalja o cijelom događanju i kako će ono biti organizirano dogodine?

Jedino što službeno znamo jest da se ovogodišnje izdanje otkazuje i da će se sljedeće održati u Rotterdamu 2021. godine. Kako ćemo pjevati, koje pjesme, kakva će pravila vrijediti, stvarno ne znamo jer je ovo nova situacija koja zahtijeva nove odluke. Čekamo uputu s HRT-a.

Cijeli intervju s Damirom Kedžom pročitajte u novom broju magazina Story, koji možete kupiti od srijede, 25. ožujka 2020. godine.

Tagovi

Najčitanije

Najnovije

loader