Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

RTL-ovka o online nastavi: 'Pisanje zadaće traje satima'

Autor Nikolina Kunić
Autor Nikolina Kunić

Dala nam je svoj uvid u cijelu situaciju

Izvor: Davorin Visnjic/PIXSELL

Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba. No je li to doista tako? Iako bi se većina odraslih suočena sa svom težinom i odgovornostima koje nosi riječ ‘odrasli’ odmah složila s tom tvrdnjom, mnogi roditelji i školarci posljednjih bi tjedana itekako mogli debatirati o tome. Suočeni s novim izazovima zbog pandemije koronavirusa - a jedan je od njih i virtualna nastava - građani Lijepe Naše, ali i drugih zemalja, morali su se preko noći oprostiti od školskog sustava koji smo dotad svi poznavali i prilagoditi se gomili promjena. I to ne samo djeca nego i roditelji. Svoj uvid u cijelu situaciju dala je i sportska reporterka i voditeljica na RTL-u Ana Strizić čiji je sin Mijat u drugom razredu.

ana strizić Izvor: Story arhiva

'Mijat ide u drugi razred osnovne škole i najviše mu nedostaju prijatelji, a sada već sve više i učiteljice Jasenka te Evelina. Na početku mu se sve činilo vrlo zabavnim. Nije preveliki ljubitelj škole pa mu dulje spavanje i lagani ritam nisu predstavljali velik problem. Dapače, prvi je tjedan prošao prilično lagano. No kako su se zadaci gomilali, a mi svi postali sve nervozniji, tako je i pisanje zadaća postalo sve teže. Nadamo se da će se ova situacija brzo riješiti te da će djeca biti ondje gdje i pripadaju - u školskim klupama i parkovima te na igralištima. Školu na trećem gledali smo prvih nekoliko dana, ali poslije smo se više fokusirali na upute njegove učiteljice i zadatke koje ona zadaje.

Pisanje zadaće traje satima, ali ne zato što je teško nego zato potrošimo barem dva sata na natezanje da sjedne za stol, a onda sve riješimo za pola sata

 Naravno, pisanje zadaće traje satima, ali ne zato što je teško nego zato potrošimo barem dva sata na natezanje da sjedne za stol, a onda sve riješimo za pola sata. Trudimo se da se svakodnevica što manje razlikuje od one prije pandemije. I dalje odlazimo na svjež zrak, naravno, idemo tamo gdje nema nikoga. Svaki dan rješavamo zadaću, igramo se... I prije smo mnogo vremena provodili zajedno pa nam se u tom smislu ništa nije promijenilo. Mislim da će se tijekom sljedeća dva tjedna vidjeti kakva će biti situacija, ali ako ostane ovako ili, još bolje, ako se situacija još više smiri, ne vidim razlog da djeca ne idu u školu. Kada popuste mjere i sve bude u redu, ne znam zašto djeca nižih razreda ne bi išla u školu. Inače, ovaj i idući tjedan je ponavljanje dosad naučenog te ocjenjivanje tako da se nadamo da smo sve dobro naučili. Pozdrav od Mijata i mene', veselo je zaključila Ana.

Izbor Urednika

Royals