Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivana Kindl: 'Osjećam se nesigurno, sve je opet neizvjesno'

Za Story.hr

 Izvor: Instagram

Domaća glazbenica Ivana Kindl na glazbenoj je sceni već 20 godina. Za to vrijeme nikada se nije, kao i svi mi, susrela s pandemijom koronavirusa koja je, između ostalog, 'osakatila' i estradne umjetnike koji neko vrijeme nisu mogli nastupati i održavati koncerte. Iako opasnost još nije prošla, osjećajna 42-godišnja Požežanka ovih dana ima dva razloga za slavlje. Prvi je taj što je danas objavila spot za svoju novu disco funk pjesmu 'Divovi ljubavi', koji možete premijerno pogledati u ovom intervjuu, a drugi je proširenje njezine obitelji. Naime, Ivana je velika ljubiteljica životinja i mačaka, a prije nekoliko dana u život joj je stigla maca Dragica koju je udomila. Zašto toliko obožava krznate stvorove, što očekuje od sudjelovanja u novoj sezoni showa 'Zvijezde pjevaju', gdje će biti mentorica Damiru Smrtiću, i sve o svojim glazbenim planovima za budućnost u sjeni koronavirusa Ivana je otkrila samo za Story.hr.

Kako se zove nova maca i kako je našla put u vaš dom?

Nova micika je s nama tjedan dana i zove se Dragica. Našla sam se u pravo vrijeme na pravom mjestu, bila to slučajnost ili ne. Bila sam u kafiću u Velikoj Gorici kad mi je prijatelj rekao da je u kiosku malo dalje prodavačica spremila malu micu koju su djeca našla i gnjavila. Morala sam ju odmah ići vidjeti i budući prodavačica nije imala kamo s macom, uzela sam ju jer bi ostala vani potpuno nezaštićena uz bezbroj opasnosti. Mače je dva mjeseca staro i ne bi preživjela vani. Osobito jer se jako prehladila i zaradila infekciju pa smo svaki dan kod veterinara na pikici.


Koliko maca imate i koliko ste ih udomili?

Sad ih imam opet troje. Woody, naš najstariji micko je uginuo za Božić i sad je na njegovo mjesto došla Dragica. I dalje se brinem za uličare kao i do sad.

To je ljubav od malena koja je s godinama samo rasla. Volim ja i pse i oni vole mene, ali mice su mi ipak broj 1. Neodoljive,pametne, svoje i mazne


Zbog čega toliko volite mačke? Imate li psa? Jesu li vam ipak draže mačke?

To je ljubav od malena koja je s godinama samo rasla. Volim ja i pse i oni vole mene, ali mice su mi ipak broj 1. Neodoljive,pametne, svoje i mazne.

Kako se nova maca snašla u vašem domu? Kako ju je ostatak krznene ekipe prihvatio?

Odlično se snašla. Ona je micika koju možete nositi posvuda u rukama, ničeg se ne boji. S ljudima je momentalni konekt. Muki, naš najstariji mačak ju je odmah prihvatio,a crna Cica je frktala par dana od ljubomore. Sad se već igraju skupa.


Jeste li skupili hrabrost istetovirati si macu iza uha?

Nisam još. Super su mi te mini tetovaže i htjela bi ih imati bar nekoliko, no strahujem od boli. Nemam toleranciju na bol, vrlo sam osjetljiva.

Taman smo se opet počeli pripremati za Zvijezde pjevaju, uspjela sam odraditi i prvi nastup ove godine i sad je opet neizvjesno


Kako se osjećate zbog drugog vala korone? Bojite li se ponovne zabrane koncerata? Mislite li da su nošenje maski i razmak od dva metra opravdani kad se toga ni političari baš ne pridržavaju?

Nesigurno svakako. Taman smo se opet počeli pripremati za Zvijezde pjevaju, uspjela sam odraditi i prvi nastup ove godine i sad je opet neizvjesno. Na žalost, naši političari rade sve isključivo u svoju korist, nisu dosljedni i ne drže se reda kojeg nameću narodu. Maske su ok za preventivnu zaštitu.

Ivana Kindl Izvor: Ivana Kindl/privatni album

Jeste li vec počeli snimati novu sezonu Zvijezde pjevaju? Koliko ste uzbuđeni zbog toga?

Pripremamo se, vježbamo, a ekipa je super. Uvijek je prisutno uzbuđenje kad se radi nešto lijepo i zabavno. Još nismo počeli snimati, uskoro.

Nova pjesma je nastala tijekom karantene, radi se o plesnoj, groovie disco funk pjesmi koja već prvim taktovima poziva na čagu


Kako je nastala vaša nova pjesma i što ste njome željeli poručiti?

Nova pjesma je nastala tijekom karantene, radi se o plesnoj, groovie disco funk pjesmi koja već prvim taktovima poziva na čagu. Autori pjesme smo moj partner Alen Križaj i ja, i zove se 'Divovi ljubavi', a spot je režirao nedavno Porinom nagrađeni redatelj Dalibor Barić, Ti divovi su zapravo božice ljubavi koje u pjesmi dozivam da donesu u prijateljski odnos između dvoje ljudi nešto više. Pa tako u refrenima spominjem tri božice iz raznih mitologija, a to su Venera, Freya i Inanna. Pjesma je nastala prvenstveno kao poziv na ples, jer ples kao i pjevanje oslobađa tijelo i um od stresa i stvara osjećaj ugode. Već s prvim taktom nožice cupkaju, a kako se pjesma razvija tako i adrenalin raste te pokreće dobru energiju.

Magazin

Royals