Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mario Valentić o putovanjima sa sinovima

Autor E.N.

Smatra to dobrim načinom učenja o životu

 Izvor: Instagram

Glumca, voditelja, profesora kineziologije, HealthyFIT trenera, promotora zdravog života, te još mnogo toga, Marija Valentića, dolaskom toplijih dana teže ćete vidjeti kako se 'prži' na pješčanim plažama ili uživa s 'sve četiri u zraku'. Otkrio nam je kakve planove ima ovog ljeta, planira li sa sobom povesti i obitelj, ali i fali li mu inozemstvo u odnosu na domaći krajolik. 

Povezane vijesti

Prošlo ljeto i zadnji niz godina 'špicu' sezone, nekada popularni lik serije 'Zabranjena ljubav', gotovo uvijek provodi u hladnijim krajevima, a često sa sobom vodi i klince. Ovom 39-godišnjaku željnom avanture posebno se svidjela Slovenija i planinarenje na Alpama, a ove godine nije siguran koliko će tako nešto biti moguće: 'Takav tip ljetovanja mi se jako svidio, ali zbog svih okolnosti nisam siguran koliko ćemo moći ići u Sloveniju'. Iako bi volio posjetiti inozemstvo, zbog nemogućnosti slobodnog kretanja, ne fale mu putovanja u strane zemlje. Smatra da Hrvatska ima toliko predivnih i neotkrivenih lokacija kojima se želi 'pozabaviti' ove godine kada ne može putovati 'van'.

No, nije previše izbirljiv jer 'utjehu' planira pronaći u Velebitu i sličnim lokacijama. Iako je rođen u 'ravnoj' Petrinji cijeli svoj život podredio je visinama, brzim rijekama i avanturističkom načinu života. Svoju svestranost, osim istovremenoj posvećenosti karijeri, obitelji i putovanjima, Mario je pokazao još davne 2003. godine kada je postao Mister Hrvatske. U aktivnostima ga trentno pomalo sputava i karijera kojoj je iznimno posvećen, te upravo zbog toga odmara jedinom vikendom kada ne radi na novom projektu.

Povezane vijesti

Svoj prvi brak, s voditeljicom Mirnom Maras, zavšrio je prije gotovo sedam godina, a sa svojom sadašnjom partnericom Ljiljanom, kao i s djecom, 11-godišnjim Nikom iz prvog braka i dvogodišnjim sinom Noom, trudi se provoditi čim više vremena, a zajednički i obiteljski odmor uvijek mu je prioritet. 'Neke stvari ćemo raditi zajedno jer imamo manjeg i većeg dečka. Taj manji još nije za neke veće pohode pa kada idemo svi zajedno radimo neke lakše varijante hodanja i kajakarenja', otkrio nam je. 

Iako je prošlog ljeta za Story.hr spomenuo da starijeg sina, pa tako i mlađeg čim naraste, pokušava naučiti meditaciji i pravilnom disanju, spomenuo je da s Noom to više provodi kroz igru i ne spominje mu da je riječ o meditaciji. 'Ponekad navečer vježbamo pa se nastojimo zajedno umiriti i tu ga učim kako da diše i kako da umiri tijelo kroz igru, a vidim da djetetu paše i mislim da svakom djetetu paše tako malo mira'. 

S godinama, kako djeca postaju veća imaju i više pitanja, s čime se ponekad snalazi i Mario koji na Nikina pitanja o ljubavi, Bogu i životu ne zna kako bi točno odgovorio. Smatra da su upravo u te svrhe dobre vježbe meditacije kako bi im na jednostavniji način objasnio kompleksne odgovore. 'Kada sjedimo vani zagrljeni, gledamo sunce i mirujemo, eto to ti je Bog', redovito govori sinu Niki kako bi mu pokušao na jednostavniji način dočarati da nešto postoji, ali ni sami ne znamo što.

 Često i vrlo rado na svoja avanturistička putovanja vodi i sinove. 'Noa je prošlu zimu prvi puta stao na skije, a već par puta smo se spustili i niz Kupu, i tako ga polako uvodim u tu priču', nadodajući da sinčić u tome izrazito uživa. No, kako u cijelu priču ne bi svaki put uklapao samo starijeg sina, na planinarenje ponekad povede i dvogodišnjeg Nou kojega nosi u nosilici ili na leđima. 

Pitali smo ga kako bi potaknuo sve one koji žive 'sjedilačkim načinom života' da se pokrenu i promijene svoj život: 'Poručio bi takvima da prestanu gledati televiziju, buljiti u ekrane mobitela, sjediti na kavama i samo pričati o aktivnom načinu života, te da se napokon pokrenu i naprave promjenu u svojem životu'. Svakome ipak prepušta na volju i za manje aktivan način života navodi da ukoliko netko ipak tako voli živjeti, neka uživa u tome, ali svakako nije ono što će i sam odabrati. 

Dok kao destinacije uvijek radije bira hladnije krajeve u kojima može boraviti u prirodi, uz nedostatak vremena, glumac će ipak s djecom pokušati ukomponirati i ljetovanje na moru, a lokacije će vrlo vjerojatno biti u blizini Murtera. 

Magazin

Royals