Prije nekoliko dana svijet sporta potresla je vijest kako je najbolji tenisač svijeta, 33-godišnji Novak Đoković, diskvalificiran u četvrtom kolu US Opena, i to jer je po završetku gema lopticom pogodio linijsku sutkinju Lauru Clark, kojoj je zbog toga pružena medicinska pomoć. Iako je njezin je identitet u početku bio skrivan, sada je jasno o kome se radi. No, tko je zapravo Laura Clark zbog koje je Đoković izbačen već iz osmine finala?

Naime, o sutkinji se nije znalo puno sve do incidenta s najboljim tenisačem svijeta, a sada su sve oči 'uprte' baš u nju. Laura Clark rođena je u Kentuckyju, tenisom se bavi od djetinjstva, a u njega se zaljubila gledajući Andrea Agassija i Petea Samprasa, pišu strani mediji.

Teniske mečeve je počela suditi još dok je bila studentica, a tijekom godina 'dogurala' je do najviše pozornice. Ipak, početak joj i nije bio tako bajan. Prvi turnir na kojem je sudila bio je u Evansvilleu 2007. godine. Međutim, tamo je napravila nekoliko pogrešaka zbog čega je dobila zabranu suđenja na čak godinu dana.

'Srećom, to je bio neki ženski slabije rangirani turnir. Tada sam baš griješila i možda zbog toga nisam sudila čak godinu dana', rekla je svojevremeno. Međutim, i na taj je turnir došla 'srećom'. Naime, sudac koji je trebao suditi doživio je srčani udar, pa su tražili zamjenu, a odluka je pala upravo na Lauru, koja je prije nekoliko godina opisala kako se priprema za mečeve.

'Pokušavam se ukloniti iz svega ostalog. Na velikim turnirima ima nas na stotine.. Imamo veliku sobu za odmor, u kojoj smo svi skupa, igramo igrice po cijeli dan. Jako puno pričamo međusobno o nekim našim odlukama, o mečevima. No nekada moram biti sama i razmisliti o svemu. To moram učiniti da razbistrim glavu, da dam sve od sebe, da ne razočaram organizatore koji su mi dali povjerenje', priznala je linijska sutkinja koja već ima iskustva s 'dobijanjem loptice'.

Naime, prije nekoliko godina jedan ju je tenisač pogodio lopticom čija je brzina bila 210 km/h. Sve je, priznaje, njezina krivnja. 'Na početku nisam znala kako se treba kretati pa sam jednom dobila težak udarac u usnu koja mi je bila doslovno prepolovljena', rekla je otvoreno.
Osim toga, Laura je velika ljubiteljica - alkohola. Naime, njezin Instagram profil, koji je sada zaključala, 'vrvi' fotografijama na kojima pozira s bocama različitih vina, pa i onima na kojima pije iz njih. Prije tri godine posjetila je i Hrvatsku, točnije Dubrovnik, gdje je, između ostaloga, uživala u svome omiljenom piću. 'Za sve fanove Igre prijestolja. Dubrovnik, Hrvatska, to je prava bomba', napisala je tada na Twitteru sutkinja koja je, htjela iline htjela, ušla u povijest.