Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mario Valentić za Story.hr: 'Ako se zatvara, onda se sve zatvara'

Razgovarali smo s trenerom koji je javno izrazio nezadovoljstvo novim epidemiološkim mjerama

 Izvor: Instagram

Posljednje mjere uvedene zbog sve većeg broja zaraženih koronavirusom, poput zatvaranja ugostiteljskih i sportskih objekata, dok su, primjerice, kina i vjerski objekti ostali otvoreni, u domaćoj javnosti odjeknula je poput 'bljeska'. I dok se neki s mjerama slažu, drugi itekako pokazuju nezadovoljstvo, tvrdeći kako su one - nepravedne. Jedan od njih je i domaći glumac, voditelj, profesor kineziologije i trener Mario Valentić. Ovaj je 40-godišnjak, kako bi izrazio svoje nezadovoljstvo, ovih dana zajedno s fitness trenerom Šimunom Cimermanom - odlučio trening odraditi ni manje ni više, nego u jednoj zagrebačkoj crkvi, zbog čega je na sebe je 'navukao' bijes mnogih vjernika. Međutim, Mario je ubrzo požalio zbog svog postupka, tvrdeći kako je samo htio ukazati na nepravdu. U razgovoru za Story.hr sada se osvrnuo na spomenuti performans, otkrio je kako će nove mjere utjecati na njegov posao, što je po njemu rješenje za pandemiju, a pritom je dao savjet svim rekreativcima koji su navikli na vježbanje u teretanama.

'Što se tiče performansa u crkvi, to je bio nepromišljen čin koji mi definitivno nije trebao i ovim putem šaljem ispriku svima koje je taj čin povrijedio i uvrijedio. To nam zaista nije bila namjera, već kritika mjerama Stožera. Žao i je što smo mnoge povrijedili, ali takve stvari nipošto ne planiramo ponoviti', rekao je Mario koji, kaže, nije mislio da će se novim epidemiološkim mjerama teretane, fitness centri te sportski i rekreacijski centri u potpunosti zatvoriti.

'Medije pratim minimalno, pa više iz komunikacije s ljudima saznam što se događa. Tako sam saznao i za mjere, a vjerovao sam da će biti jednake za sve djelatnosti. Nekako sam se nadao da neće zatvoriti sportske objekte, da će samo možda postrožiti mjere, ali da ih neće skroz zatvoriti', priznaje Mario.

'Bilo bi mi draže da su sve mjere iste i da Stožer ne diskriminira određene djelatnosti. Zaista bih volio da su te mjere jednake i ako se postrože, da se postrože za sve isto, ako se zatvara, onda se sve zatvara. Ako je negdje dopušteno 25 ljudi, onda 25 ljudi treba biti dopušteno i u objektima koji pripadaju ostalim djelatnostima. To bi bilo fer i korektno, a cilj je prilagoditi se okolnostima', dodao je trener te progovorio o situaciji u kojoj su se sada našli svi ljubitelji sporta i tjelovježbe, što profesionalci, što rekreativci.

'Profesionalni sportaši i rekreativci su sigurno zakinuti i moje mišljenje je da su sportska aktivnost i svakodnevni pokret tijela i redovita tjelovježba rješenje, a ne uzrok ove pandemije', rekao je Mario te otkrio kako će se cjelokupna situacija odraziti i na njegov posao.

'Mjere će se odraziti na sva polja djelatnosti, pa tako i na moj posao, što će zahtijevati prilagodbe na svim mogućim razinama... Hrabro i s optimizmom gledam u budućnost. Nakon krize dolazi neko novo, izazovno razdoblje, i gospodarski i ekonomski. Svi ćemo se morati prilagoditi, ali i na to gledam s optimizmom', tvrdi Mario, koji ima savjet za sve koji su ovih dana ostali bez prostora za tjelovježbu na koji su navikli.

'Savjet za rekreativce - apsolutno da nastave s bavljenjem tjelesnom aktivnošću, kad god mogu neka izađu van. Nikad nema lošeg vremena, ima samo loše odjeće i obuće. Odjenite se kvalitetno i toplo. I po snijegu se može hodati, ići na Sljeme i sve ostale aktivnosti. Naravno, ne može se plivati i veslati, ali hodati i planinariti se može. Tu je i opcija online savjetovanja i treniranja u kojima je puno mojih kolega, a i ja sam pribjegao toj metodi snalaženja kako bih ostao u ovom poslu', priznaje Mario.

Povezane vijesti

Za kraj, zanimalo nas je kako je godina na izmaku utjecala na njega. 'Na ovu godinu gledam sa zahvalnošću. Bila je izazovna za cijeli svijet. Ja sam na svemu jako zahvalan, događale su se lijepe stvari i nastojim iz svake situacije izvući pozitivno. Zahvalan sam na predivnim projektima na kojima sam radio i vratio sam se glumi, čemu se jako radujemo i želim se u tome području još više angažirati', zaključuje Mario.

Magazin

Royals