Godina na izmaku svima je, u većoj ili manjoj mjeri, donijela životne promjene. Mnogi će nažalost ovu 2020. godinu pamtiti i po poslovno izrazito lošoj godini. Međutim, da nisu svi odlučili prepustiti stvari slučaju, dokaz je i domaća glumica, 28-godišnja Jagoda Kumrić, koja je nedavno lansirala vlastiti brend pod nazivom 'Mrsh by Jagoda Kumrić'. Kako se odlučila na ovaj poslovni pothvat u godini Covida-19, kako je na isti reagirao njezin partner, tri godine mlađi glumac Konstantin Haag, ali i kako je u njezinom domu izgledala karantena s dvogodišnjom kćerkicom Nastasjom, simpatična Splićanka otkrila je za Story.hr.

Nedavno ste pokrenuli vlastiti brend pod nazivom 'Mrsh by Jagoda Kumrić'. Možete li nam reći o čemu se točno radi?

Izrazom 'Mrsh' kažemo 'Mrsh' svemu negativnom i svima koji nam narušavaju unutarnji mir

 'Mrsh' je moj merchandising brand nastao iz mog alter ega zvanog Marinela. Marinela je odvažna i iskrena Splićanka koja ne da na sebe i svojim pozitivnim stavom uljepšava dane ljudima oko sebe. 'Mrsh' kao izraz nije kod nje u negativnom kontekstu, on može značiti puno toga ovisno u kojem tonu je izrečen. Vođena Marinelinim stavom odlučila sam kreirati brand kojim ću nastojati prenijeti lagan, pozitivan i odrješit Marinelin pogled na svijet. Za kraj 2020. izrazom 'Mrsh' kažemo 'Mrsh' svemu negativnom i svima koji nam narušavaju unutarnji mir. Imam ideja za puno proizvoda, ali trenutno za prvi val prodaje u ponudi imamo majice s glitter tiskom 'Mrsh', 'Izađi mi iz aure', 'čuvaj bužu ka i dušu', maske s natpisima 'Mrsh' i 'Izađi mi iz aure' u nekoliko kombinacija boja. Uskoro planiram izbaciti termosice i još neke proizvode, ali o tome svemu vaši čitatelji mogu pratiti na Instagram stranici @mrshbyjagodakumric, a proizvodi se mogu kupiti na web shopu www.urbandesign.hr


Kako ste došli na ovu ideju? Je li bilo teško pokrenuti nešto samostalno, naročito ako uzmemo u obzir okolnosti ove godine?

Uvijek je izazov pokrenuti nešto svoje i nema garancije za uspjeh

 Na ideju, da budem iskrena, sam došla usred ovog Covid života koji nas je sve zahvatio. Iz dva razloga - prvi je taj što svakako nije bilo nikakvog posla u struci, a ja nisam tip koji sjedi i čeka posao, pa sam si sama napravila posla. Drugi razlog je taj što sam primijetila da su svi ljudi oko mene preplašeni, što zbog zdravlja, što zbog ekonomske situacije, da se povlače u sebe i da bi im svima koristilo malo smijeha i vjetra u leđa. Tako sam odlučila reći 'Mrsh' svemu tome u nadi da ću tim natpisima nekog, ako ništa drugo, nasmijati i dati mu nadu da život nije uvijek tako mračan i ozbiljan i da se trebamo smijati i uživati u životu. Uvijek je izazov pokrenuti nešto svoje i nema garancije za uspjeh, ali isto tako ako ne pokušaš sigurno nema uspjeha.

Kakve su dosadašnje reakcije na 'Mrsh'? Što kažu obitelj, prijatelji?

Dosadašnje reakcije su jako dobre i ljudima se sviđa ideja. Ta interna fora s 'Mrsh' postoji još otkad sam studirala i nastala je s mojom prijateljicom Uršulom još na prvoj godini akademije. Tako da je 'Mrsh' zaista jedan dio mene koji sam predstavila javnosti. Najbolje reakcije do sada ima maska s natpisom 'Mrsh', u ponudi za sad imamo fuksija rozu i crnu, ali dodavat ćemo i druge boje.


Pretpostavljam da vam je i partner Konstantin bio podrška u svemu? Je li vam on davao nekakve ideje i savjete glede brenda?

Da, Konstantin mi je apsolutna podrška.

S obzirom na to da se bavite umjetnošću koja je među najpogođenijima mjerama koje su donesene zbog Covida-19, kako je uopće ova godina u poslovnom smislu izgledala za vas? Mnoge vaše kolege javno su iskazivale nezadovoljstvo mjerama koje su se donosile tijekom cijele godine, mislite li vi da su one bile opravdane ili je glumački svijet ipak nepravedno zakinut?

Ova poslovna godina je za mene kao i za većinu ostalih kolega bila slaba, ali budući da sam freelancer nitko mi ne garantira da bi imala jako uspješnu godinu sve i da do pandemije nije došlo. Vjerujem da su mjere tu za naše dobro i ako ih se ne držimo ne možemo znati je li iste djeluju. Ove godine nisu samo glumci i umjetnička struka zakinuti, zakinuti su svi - od ugostitelja, preko privatnih poduzetnika pa do umjetnika. Svima je ova godina teška na ovaj ili na onaj način, ali u svemu tome treba zadržati zdrav razum i na najbolji i najpametniji način se izboriti s ovim što nas je zadesilo.

Jagoda Kumrić o novom poslovnom pothvatu: 'Konstantin mi je podrška'
Robert Gašpert 


Da se malo prebacimo na vedrije teme, bliži nam se Božić, jeste li već u pripremama? Kćerkica Nastasja prije nekoliko je dana proslavila drugi rođendan, je li ona uzbuđena oko Božića? Ima li uopće dojam o tome što se događa?

Da, proslavila je drugi rođendan samo sa mnom u samoizolaciji, tako da joj pravu proslavicu još dugujem. Zbog nje sam ove godine malo ranije ukrasila kuću, stavila puno svjećica, patuljaka itd. Nije joj potpuno jasno što se događa, ali shvaća sve i sviđaju joj se svjećice i slatkiši kojih dobiva previše. (smijeh).


Kako ste ju zabavljali u ovom periodu izolacije i karantene? Mnogim roditeljima s malom djecom je to bilo dosta izazovno, kako ste se vi u svemu snašli?

Konstantno zabavljanje djeteta u četiri zida shvatila sam kao igru i zadatak

 Pa nama je bilo lijepo u karanteni, ja sam to konstantno zabavljanje djeteta u četiri zida shvatila kao igru i zadatak. Smišljali smo svakakve igre, kuhali, crtali...

Mnogi jedva čekaju kraj ove 2020. godine i ulazak u novu s nadom da će se život vratiti u normalu. Imate li vi nekakve želje za iduću godinu?

Za iduću godinu imam puno želja, ali najveća mi je da završi ovo korona doba i da krenemo u 2021. zdravi, sretni i mirni.