Bivši pjevač grupe Take That, 46-godišnji Robbie Williams u prošlosti je bio teški ovisnik o drogi i alkoholu prije nego se uspio riješiti tih poroka. Imao je sreće što nije umro od predoziranja, ali zato je, igrom ironije, zamalo izgubio život zbog toga što se otrovao živom jer je jeo previše ribe i morskih plodova, piše Mirror. 

Robbie Williams zamalo umro jer se 'prežderavao' ribe
Profimedia 

 Naime, poznato je kako je živa najjači neurološki otrov, a nakuplja su atmosferi od sagorijevanja nafte i ugljena iz termoelektrani. Postepeno pada iz atmosfere u more gdje ulazi u hranidbeni lanac riba, a od svih riba najviše žive u sebi nakupi tuna. Robbie to nije znao pa se mjesecima držao svojevrsne riblje dijete i jeo je bar dva puta dnevno velike količine liganja, hobotnica i tune. No kriz vrijeme je počeo osjećati metalani okus u ustima, mučninu i slabost u mišićima. Kad ga je liječnik pregledao, rekao mu je da se otrovao živom i da bi mogao imati ozbiljne zdravstvene probleme, pa čak i umrijeti, ako ne prestane jesti ribu i očisti tijelo od tog toksičnog teškog metala.

Robbie Williams zamalo umro jer se 'prežderavao' ribe
Story 

 Njegov krvni test je pokazao da mu je život već u opasnosti i nastavi li 'tamaniti' ribu često kao prije, upozorio ga je liječnik, sigurno će umrijeti. Dodao je kako nikada u svojoj praksi

Da nije bilo moje supruge vjerojatno bih umro od otrovanja

nije vidio osobu koja se toliko otrovala živom i kako bi to moglo dovesti do raka pluća i kože. Suprug 41-godišnje voditeljice showa 'X factor'  Ayde Field ozbiljno je shvatio njegove riječi te je već drugi dan prešao na vegansku prehranu koja ne sadrži nikakve životinjske proizvode, pa čak ni mlijeko ni jaja. 'Da nije bilo moje supruge koja si svako malo testira zdravlje, ne bih ni posjetio liječnika i vjerojatno bih umro od otrovanja nemajući pojma što mi je zapravo', rekao je autor hita 'Angels'.

Robbie Williams zamalo umro jer se 'prežderavao' ribe
Profimedia 

 Pjevač je rekao kako je već prije toga probao vegansku prehranu, ali je odustao. Nakon otrovanja se posvetio potpuno blijnoj prehrani, a sve ljubitelje ribe upozorio je kako pogotovo tuna, sabljarka, riba marlin i školjke sadrže značajnu količinu metylžive koja je u prevelikim dozama vrlo opasna.