Život u doba pandemije svakako je izazovan. Međutim, poseban je izazov - trudnoća u doba korone. To jako dobro zna i 35-godišnja srpska umjetnica Milena Lasić, supruga našeg 66-godišnjeg glumca i glazbenika Frane Lasića. Naime, ovim supružnicima prije tri tjedna na svijet je stigao sinčić kojem su dali ime Nikolas, a ona je samo nekoliko dana prije porođaja saznala da je zaražena. Tim smo povodom razgovarali s Milenom, koja nam je otkrila kako je prošla trudnoća, zašto su čak tri tjedna čekali s odlukom o imenu prinove, a dotaknuli smo se i njezinog braka s Franom te pritom saznali susreću li se s negativnim komentarima te što poručuje takvima.

'Porođaj je srećom prošao u najboljem mogućem redu. Ipak, trudnoća i nije bila tako bajna. Naime, samo nekoliko dana prije porođaja shvatila sam kako sam izgubila osjetila mirisa i okusa, baš sam se loše osjećala, boljele su me kosti... Naravno, bila sam pozitivna na koronavirus, iako smo se zaista pazili. Porodila sam se nekoliko dana kasnije carskim rezom te sam sina vidjela na minutu, prije nego što su ga odveli. Bila sam smještena na kovid odjelu, a u bolnici mi se u to vrijeme nalazio otac koji je, kao i brat, bio pozitivan. Bio je to pravi emocionalni rollercoaster', započela je Milena.

Milena Lasić: 'Mnogi bi mlađi muškarci sve dali da su u formi kao Frane'
privatna arhiva 

'Ipak, porođaj je prošao dobro, beba je bila negativna, a oporavili su se i moj tata i brat', rekla je Milena koja, dodaje, nakon svega sada uživa u trenucima majčinstva sa sinčićem kojem su ona i suprug dali ime Nikolas. Ipak, konačna odluka za ime 'pala' je tek ovih dana, tri tjedna od rođenja dječaka, a Milena nam je otkrila i zašto.

'Nismo se mogli dogovoriti. Ja sam imala neke svoje prohtjeve, on svoje... I nitko nije želio popustiti. Ovo je 'zlatna sredina', zadovoljni smo oboje. Iskreno, mislila sam da će mi oko toga malo popustiti, biti 'mekšeg srca'. Meni je ipak prva trudnoća', smije se Milena koja se, dodaje, unatoč činjenici da je tek odnedavno majka, u svemu odlično snašla.

Milena Lasić: 'Mnogi bi mlađi muškarci sve dali da su u formi kao Frane'
privatna arhiva 

'Mogla bih reći da je Nikolas mirna beba. Naravno, bude tu i neprospavanih noći, muče ga i grčići, ali to je sve normalno i u svemu uživamo. Sve radimo zajedno, obaveze nismo podijelili. Kada je jedan od nas umoran, drugi uskoči i tako funkcioniramo. Frane se, očekivano, u svemu dobro snašao, ali i meni svi kažu da sam se odlično snašla, kao da sam već kroz sve prolazila', govori Milena te otkriva kako je već tri tjedna nakon porođaja - stala u stare traperice.

Milena Lasić: 'Mnogi bi mlađi muškarci sve dali da su u formi kao Frane'
privatna arhiva 

'Što se tiče kilograma, nisam nešto previše pazila, jela sam kao i inače. Ipak, iskreno, razmišljala sam o tome, nisam se htjela zapustiti, naravno, mislim da nitko to ne želi.

U ovom vremenu shvatila sam koliko se opterećujemo nevažnim stvarima

Međutim, smatram da sam u cijelom tom razdoblju trudnoće, i situacijom s koronavirusom, imala drugih prioriteta. Kao i druge žene, i ja se opterećujem kilažom i izgledom, ne mogu reći da ne. Ali u ovom vremenu shvatila sam koliko se možda opterećujemo nevažnim stvarima, kada je zapravo toliko drugih bitnijih. Ipak, jedna sam od sretnica, pa sam, eto, već ovih dana ponovno 'ušla' u traperice koje sam nosila prije trudnoće, gotovo da sam se vratila na istu težinu', rekla nam je Milena koja se, priznaje, često susreće s negativnim komentarima u vezi svog braka sa tri desetljeća starijim muškarcem, ali to ju, kao ni Franu, ne opterećuje.

Milena Lasić: 'Mnogi bi mlađi muškarci sve dali da su u formi kao Frane'
Instagram 

'Da, susrela sam se s raznim komentarima po društvenim mrežama. Mogu samo reći, mnogi bi mlađi muškarci sve dali da su u formi kao Frane. Nije sve u fizičkom izgledu. Mi smo se našli na dubljem nivou, onom duhovnom, sretni smo i to mi je jedino bitno. Svima koji na to negativno gledaju samo bih poželjela da i oni jednom ostvare takav odnos', zaključuje simpatična Milena.

Milena Lasić: 'Mnogi bi mlađi muškarci sve dali da su u formi kao Frane'
privatna arhiva