Domaća pjevačica, 60-godišnja Zorica Kondža, prošle je godine proslavila 35 godina karijere rasprodanim koncertima u KD Vatroslav Lisinski, a sad će biti jedna od uzvanica na dodjeli glazbenih nagrada Top.HR 7. veljače na RTL-u. U razgovoru za RTL priznala je kako ju sjećanja na dva koncerta u Lisinskom još uvijek drže, i kako joj glazba i koncerti strašno nedostaju. Rekla je i kako nikad nije bila ljubomorna na svoje kolege, ali je bila ljuta na neke od njih.

Zorica Kondža: 'Pa ja ne bih od srama izašla pred ljude!'
Story 

Bila sam ljuta na kolege koji su počeli pjevati, ali nemaju ni talenta ni glasa

'Bila sam samo ljuta na kolege koji su počeli pjevati, ali nemaju ni talenta ni glasa, snimaju spotove, izlaze ploče, mediji im daju prostora, menadžer ih gura. To me ljutilo, što nema kriterija. Rekla bih sama sebi 'pa je ne bih od srama izašla pred ljude i pjevala da me netko kritizira i da sam loša', 'tko te posl'a', 'di si zalut'a'“. Kad sam bila mlađa to mi je smetalo, zašto ta osoba pjeva, pa je l' mu tko to rekao da ne zna raditi. Danas ne, uopće o tome ne razmišljam, samo kažem 'ćerce moja, ne znaš što te čeka', rekla je legendarna Splićanka.

Zorica Kondža: 'Pa ja ne bih od srama izašla pred ljude!'
Tomislav Jagar 

Kad vidim sebe sa šilcevima, minicama, jednostavno nisam taj tip

Tijekom karijere joj je, rekla je, bilo najbitnije da otpjeva dobru pjesmu koja će se svidjeti ljudima. 'Kad vidim sebe sa šilcevima, minicama, jednostavno nisam taj tip. Pogotovo kad sam počinjala to, to bi tada bilo vulgarno. Meni su uzori bili velike pjevačice, Madonna mi nije bila uzor. Svakog čuda za tri dana dosta, to je danas postalo normalno', ispričala je glazbenica koja je triput odbijala inozemnu karijeru. Objasnila je da je igrala je na sigurno, nije željela ići u London, Ameriku ili Njemačku.

Zorica Kondža: 'Pa ja ne bih od srama izašla pred ljude!'
Story 

Kad sam vidjela New York, prepala sam se

 'Nisam se sigurno voljela kockati sa životom, to bi trebao biti moj život. Sve sam to obišla, no ja sam dosta vezana i staromodna što se tiče tih stvari. Volim svoj Split, Hrvatsku, naš mentalitet, našu tradiciju. Ništa me nije fasciniralo. Istina, kad sam vidjela New York, prepala sam se. Da ja ovdje živim? Da se sutra zaljubim ovdje? Da mi se djeca ovdje rode? Koja je to brzina, pa ja sam još Dalmatinka, 'pusti me stat', daj da popijem svoju kavu u miru. Tamo nitko nema vremena', rekla je pjevačica.