Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAKON ODLUKE HRT-A DA NE OTVARA DORU Kedžo: 'Ne pristajemo na ucjenu'

Autor I.G.

'Odučili smo sačuvati dostojanstvo njega kao čovjeka i glazbenika i ne pristati na ucjenu', stoji, između ostalog, u službenom priopćenju u kojem se glazbenik oglasio povodom odluke HRT-a da ne otvara večerašnju Doru

  Izvor: Maja Kljajić

Iako je običaj da Doru svake godine otvori pobjednik prethodne, jučer je s HRT-a stigla vijest kako večerašnju Doru 2021. u Opatiji ipak neće otvoriti Damir Kedžo koji je prošle godine pobijedio s pjesmom 'Divlji vjetre'. 'HRT i uredništvo Dore pozvalo je Damira Kedžu da pjesmom 'Divlji vjetre' otvori Doru, no na žalost, njegov menadžment je imao dodatne zahtjeve koje nismo mogli ispuniti', s HRT-a su rekli za Večernji list, a sada se o svemu odlučio oglasiti i pjevač putem svog Instagram profila. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.


'Poštovani, slijedom vaših brojnih upita i zahtjeva za komentar na izjavu s HRT a, a vezano za nastup pobjednika Dore 2020. Damira Kedže u Opatiji objavljujemo službenu izjavu: Zahtjev menadžmenta koji Hrvatska radiotelevizija nije mogla ispuniti je da Damir Kedžo na ovogodišnjoj Dori izvede svoju pobjedničku pjesmu 'Divlji vjetre' i uz nju jednu svoju novu pjesmu, samostalno ili u medleyju. Zahtijevali smo samo nastup kakav su imali i prethodni hrvatski eurovizijski predstavnici. Javnost će najbolje prosuditi jesu li to uvjeti koji se nisu mogli ispuniti ili su to uvjeti koji se nisu htjeli ispuniti.

Javnost će najbolje prosuditi

 Duboko vjerujemo da je hrvatska pjesma, natjecanje Dora i u konačnici Eurovision iznad svega i iz poštovanja prema svakoj od navedenih institucija glazbe i važnosti istih pristupili smo razgovorima s delegacijom koja ove godine organizira Doru konstruktivno, s poštovanjem i u izrazito dobroj volji i namjeri. S HRT je stigao samo ultimatum da jedino što možemo je prihvatiti ili ne prihvatiti njihovu ponudu da Damir nastupi samo s pjesmom Divlji vjetre. Nakon svega što je Damir doživio od uredništva Dore u proteklih godinu dana, a bilo je najblaže rečeno ružno, odučili smo sačuvati dostojanstvo njega kao čovjeka i glazbenika i ne pristati na ucjenu i do kraja ostavljajući otvorenu mogućnost za dogovor.

Povezane vijesti

Iznimno nam je žao što publika pjesmu 'Divlji vjetre' neće čuti još jednom uživo na pozornici u Opatiji, ali poštujemo pravo urednice Dore koje je tako odlučila. Budućoj pobjednici ili pobjedniku želimo puno uspjeha u predstavljanju naše zemlje i naše pjesme', stoji u objavi koju je potpisala pjevačeva menadžerica Snježana Jerković Radočaj.

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image