Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spot je vani

Gina Victoria Damjanović: 'Ovo je zahvala prijateljima što su uvijek tu'

Autor A.M.C.
Autor A.M.C.

Mlada pjevačica uspješno plovi solo vodama

Izvor: Zvonimir Ferina

Talentirana mlada pjevačica, Gina Victoria Damjanović, zaplovila je u solo vode nakon višegodišnje suradnje s bendom Detour i ubrzo objavila prvi solo singl. Riječ je o pjesmi ‘Pepeo’ čije stihove i glazbu potpisuje upravo Gina i njezin dečko, inače radijski voditelj, Marko Bratoš. Pjesma je nedavno izašla u eter, a danas je Gina promovirala i spot. Tim povodom razgovarali smo s mladom Bračankom.

Koja je priča spota za vaš prvi solo singl ‘Pepeo’?

'U spotu nema glumaca, već su u njemu moji prijatelji, osobe uz koje prolazim kroz sve životne situacije.'

 Spot zapravo prati tematiku pjesme, emotivan proces osobe koja se nalazi u odnosu koji više ne funkcionira. Režirao ga je Milan Latković, a želja nam je bila prikazati kako i u teškim trenucima, uz podršku i ljubav bližnjih, iz svega možemo izaći sretniji i jači. U spotu nema glumaca, već su u njemu moji prijatelji, osobe uz koje prolazim kroz sve životne situacije. Kako kaže moj omiljeni čarobnjak Albus Dumbledore – ‘Sreću možemo naći i u najmračnijim trenutcima, samo se treba sjetiti upaliti svjetlo’. Moji prijatelji mi pomažu upaliti svjetlo, a često su oni sami moje svjetlo, što smo simbolički prikazali u spotu. Na taj način im ujedno i želim zahvaliti što su uvijek tu za mene i voljela bih da svi, osobito u ovim izazovnim vremenima, imaju tako divne ljude uz sebe.

Gina Victoria Damjanović Izvor: Zvonimir Ferina

Koliko je danas bitno snimiti spot za pjesmu?

S obzirom da živimo u vremenu lako dostupnog sadržaja i intenzivnog konzumerizma te se konstantno izlažemo vizualnim podražajima, nekako se očekuje od glazbenika da ljudima ponude i takvo iskustvo. Doživljavam spotove kao slikovite prikaze pjesme odnosno priče i emocija koje pjesma nosi. Divno je kada vizualno iskustvo oplemeni i ono auditivno, a ponekad u tom procesu nastanu i pravi mali filmovi, umjetnička djela koja mogu i zasebno egzistirati. Sinergija različitih umjetnosti je uvijek jako inspirativna za sve kreativce, lako se stvaraju nove ideje i prijateljstva.

Gina Victoria Damjanović Izvor: Zvonimir Ferina

Tko sve stoji iza vašeg novog singla?

Tekst i glazbu za ‘Pepeo’ smo napisali Marko Bratoš i ja, a zajedno smo napravili i aranžman oko kojeg su nam pomogli naši dragi prijatelji i suradnici - producent Srđan Sekulović Skansi i gitarist Tomo Presečki. Pepeo je za mene ‘himna hrabrosti’ u koju je utkano toliko različitih ljudskih duša i njihove dobre energije, od sjajnog benda koji je svirao do mojih prijatelja koji su pjevali back vokale. U stvaranju pjesama najviše volim timski rad, drago mi je dijeliti ideje s drugim umjetnicima i često je upravo zajedništvo ono što u konačnici oplemeni prvotnu ideju pjesme.

Gina Victoria Damjanović Izvor: Zvonimir Ferina

Kakve su zasad reakcije publike na pjesmu?

Reakcije su divne, presretna sam i neopisivo zahvalna! U trenutku kada čovjek podijeli misli i emocije s ljudima i otvori vrata svog unutarnjeg svijeta ne postoji ništa ljepše od toga da se ljudi pronađu u pjesmi i dožive je svojom.

gina victoria damjanović
Izvor: You Tube

Za kraj, planirate li već neke nove pjesme?

Trenutno sam na valu kreative, puno stvaram i baš uživam te se veselim svim pjesmama koje će uskoro izaći iz naše male radionice.

Povezane vijesti

Izbor Urednika

Royals