Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jao, jao

DOBILI I POKLON OD OSOBLJA Zadnji sati Trumpovih u Bijeloj kući

Autor A.M.C.
Autor A.M.C.

Jedva dočekali da Bidenovi usele...

Izvor: Profimedia

Iako javnost dobiva pogled na pompu i okolnosti nastupnih ceremonija, tek je nekolicina ljudi u povijesti SAD-a došla do mjesta 'u prvim redovima' i vidjela predsjednike na dolasku i odlasku iz Bijele kuće.

Izvor: Story

Govoreći o primopredaji administracije Donalda Trumpa i Joea Bidena, za nedavni članak u New Yorkeru djelatnici su rekli da su te dvije obitelji bile poput 'noći i dana' kada je riječ o praksama socijalnog ponašanja, jer su djelatnici silno iščekivali pozdrav s novim predsjednikom Joeom Bidenom i njegovom suprugom, prvom damom SAD-a Jill Biden.

Jill Biden Izvor: Profimedia

Ranije na inauguraciji koja je održana krajem siječnja, predsjednik na odlasku Donald Trump i supruga Melania Trump kratko su zahvalili osoblju okupljenom u sobi. Glavni poslužitelj Timothy Harleth poklonio je paru zastave koje su se zavijorile nad Bijelom kućom za vrijeme njihovog boravka, što je dugogodišnja tradicija.

A onda, oko 8 sati ujutro toga dana, Trumpovi su prošetali do Marine One ispred Bijele kuće i krenuli prema jugu do Floride. Nekoliko sati kasnije, nakon inauguracije na američkom Kapitolu, 'Bidenovi su ušli i prvo što su učinili bilo je da su pozdravili osoblje', rekao je jedan radnik rezidencije u Bijeloj kući za The New Yorker. 'Svi smo bili polaskani. Obično ih sretnemo u prvim danima ili prvim tjednima, ali nikada u prvim minutama', dodao je, a Biden im je kazao kako je i njima 'drago što su tu'.

jill biden Izvor: Profimedia

Zaposlenici kućanstva iz Bijele kuće rekli su za New Yorker da postoje jasne razlike između prvih obitelji. Primjerice, Obame nikada prije nisu imali osoblje spremačica i niti su žudili za privatnošću. U međuvremenu, Trumpovi su se prema osoblju ponašali kao prema 'recepciji koja je otvorena 24 sata na dan', rekao je bivši kaligraf Jonathan Lee.

Povezane vijesti

Izbor Urednika

Royals