Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fabijan Pavao Medvešek sasvim iskreno: 'Svi smo željni povratka na staro'

Glumac zagrebačke Komedije najavljuje novu premijeru, Machiavellijevu ‘Mandragolu’ u kojoj igra zaljubljenog Callimaca

 Izvor: Dražen Kokorić

Licemjerje, požuda, gramzljivost, a istodobno i ljubavnički zanos i privrženost, prijateljska odanost te čežnja za ljubavlju i djecom - sve su to motivi satiričnog komada ‘Mandragola’ Niccola Machiavellija koju, prema prijevodu Ive Frangeša, režira Zoran Mužić. Premijera ‘Mandragole’ održat će se 12. ožujka u Komediji, a tim povodom o predstavi i svom liku Callimaca priča nam 28-godišnji glumac Fabijan Pavao Medvešek.

Story: Nakon više od godinu dana kazalište Komedija priprema premijeru, a riječ je o komediji ‘Mandragola’. Kakav je osjećaj ponovno se okupiti, imati probe, iščekivati prvu izvedbu - sve ono što smo uzimali zdravo za gotovo? Kakva je atmosfera među kolegama?

Svi smo željni povratka na staro, odnosno na scenu, i to nas jako veseli. Iako smo na neki način suzdržani i spremni na ponovno otkazivanje ili neku promjenu odluke Stožera civilne zaštite, naša želja za izvedbama goni nas naprijed.

Story: Igrate mladog Callimaca koji je zaljubljen u Lucreziju. Kako ste doživjeli taj lik? Jeste li mu dali i nešto svoje?

Želja za nečim što ne možete imati svima nam je poznata. Zanimljivo mi je igrati nekoga tko je čak svjestan toga da kada i dobije ono što želi, to će biti manje od onoga čemu se nadao, pa ipak punim žarom ide prema tome.

Fabijan Pavao Medvešek Izvor: Ines Novković

Story: Koliko je ovaj komad Niccola Machiavellija, s obzirom na motive, aktualan i danas? Je li se svijet promijenio u tom smislu?

Svakodnevno se susrećemo s takvim osjećajima i ta će tema uvijek biti aktualna. Trava je uvijek zelenija kod susjeda, iako svi znamo da je to samo trava.

Povezane vijesti

Story: Kome se ovdje Machiavelli ruga?

Svim ljudima jer ti su problemi duboko ukopani u svakoga, što ne mora nužno biti ruganje, nego pokazatelj ljudske nemoći, ponekad i površnosti.

Story: Čemu se publika može veseliti i smijati?

Nadam se našem igranju uloga, koje su odlično napisane, a mi ćemo dati sve od sebe kako bismo priču prenijeli najbolje što možemo.

Magazin

Royals