Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HARRY I MEGHAN SU ROĐACI?! Veže ih zajednički predak iz davne 1480.

Princa Harryja i njegovu suprugu Meghan Markle navodno veže zajednički predak iz 15. stoljeća, tako barem kaže rodoslovno stablo koje su sastavili britanski novinari

 Izvor: Profimedia

Meghan i njen suprug princ Harry su daleki rođaci. Jedan istraživač Povijesnog genealoškog društva Nove Engleske došao je do otkrića da je Meghan izravni potomak engleskog kralja Edwarda Trećeg i da su ona i Harry rođaci u 17. koljenu.

On je odgojen u Kensingtonskoj palači i sin je princa od Walesa i unuk kraljice Elizabete II.

Ona je rođena preko 8000 km dalje u Kaliforniji i kći je roditelja koji su radili u filmskoj industriji.

Ipak, princ Harry i njegova supruga Meghan Markle, imaju više možda više zajedničkog nego što se čini.

Povezane vijesti

 Istražujući rodoslovno stablo Harryja i Meghan, novinari Daily Maila otkrili da su njih dvoje zapravo daleki rođaci - povezani preko pretka kraljice majke s kraja 15. stoljeća.

Meghanina povezanost s kraljevskom obitelji dolazi od predaka njezinog oca Thomasa Marklea, Emmyjem nagrađenog snimatelja, s majčine strane.

I doista, njihovo geanološko podrijetlo može se pratiti sve do Engleza zvanog RalphBowes koji je Meghanin predak otprije 15 generacija.

 Izvor: Screenshot Twitter

Bio je visoki šerif okruga Durham, čije je obiteljsko sjedište bio dvorac Streatlam s velikim imanjima.

Njegova unuka Bridget Bowes postala je poslušna supruga Johna Husseyja iz Dorkinga u Surreyu.

Njegov unuk Christopher Hussey preselio se u Ameriku 1632. godine, pomažući u osnivanju Nantucketta u Massachusettsu, a to je linija obitelji koja će na kraju dovesti do Meghan.

Imanje Bowes i dvorac Streatlam nastavili su se prenositi od Bridgetina strica kroz niz muških nasljednika.

meghan harry Izvor: Profimedia

 Nekoliko stoljeća kasnije započinje izravna linija prema Kraljevskoj obitelji i Harryju, kada imanje i dvorac prelaze u ruke sir Georgea Bowesa, inače zastupnika.

Njegova prva supruga umrla je bez djece, ali njegova je druga rodila jedno dijete, kćer - Mary Bowes - koja se 1767. udala za Johna Lyona, 9. grofa od Strathmorea i Kinghornea.

John Lyon svom je imenu dodao prezime Bowes - zbog strogih uvjeta nasljeđivanja dvorca Streatlam i okolnih imanja - i dinastija Bowes-Lyon je stvorena.

Pet generacija kasnije, Elizabeth Bowes-Lyon udala se za vojvodu od Yorka, koji će postati George VI.

S vremenom je Elizabeta postala kraljica majka kad je njezina najstarija kći postala kraljica Elizabeta II 1952. godine.

Luda teorija, zar ne?!

Magazin

Royals