Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majka Amy Winehouse napokon će otkriti svijetu pravu Amy

Autor L.O.

Snima se novi dokumentarac o Amy

 Izvor: Story

Majka Amy Winehouse, Janis, snima novi dokumentarac za BBC radnog naslova 'Amy Winehouse: 10 Years On'. Dokumentarac o Amynom životu nastat će iz dva razloga. Prvi je 10. obljetnica njene smrti. Drugi, njenoj majci čak i važniji, je bolest s kojom se susreće. Naime, Janis boluje od multiple skleroze te joj prijeti da zaboravi apsolutno svaku uspomenu na voljenu kćer. Multipla skleroza joj je dijagnosticirana 2003. godine te se u sadašnjem stadiju bolesti nerijetko događa gubitak pamćenja.

 Izvor: Story

'Mislim da svijet ne poznaje pravu Amy, onu koju ću vam ja otkriti', izjavila je za portal bbc.com. 'Sretna sam što imam priliku objasniti njene korijene i dati dublji prikaz u 'pravu' Amy', nadodala je. Album Back To Black, koji je izdan 2006. godine,pozicionirao je Amy na listu najtalentiranijih glazbenika svoje generacije. Pet godina kasnije, 27. srpnja 2011. godine, Amy je preminula od trovanja alkoholom. 

Pri izradi dokumentarca, Janis će se pridružiti ostatak obitelji i bliskih prijatelja što će dati potpuno novi kut shvaćanja Amy i njezinog načina života. Dokumentarac nije prvi način na koji Amyna majka pokušava zabilježiti svoje sjećanje na kćer. U 2014. godini objavila je knjigu 'Loving Amy'. Tada je počela lagano gubiti pamćenje te je prilikom objavljivanja knjige izjavila: 'Brinem se da će doći dan kad će Amy prestati biti živa u mojim mislima i srcu. Ne želim da taj dan ikad dođe'. 

Ovo neće biti prvi dokumentarac posvećen Amynom životu. 'AMY' je bio prvi te je otkrio do tada nepoznate detalje iz njezina života. Dokumentarac je dobio i Oscara te se smatra jednim od najboljih glazbenih dokumentaraca današnjice.

Povezane vijesti

Magazin

Royals