Hvala od srca na čestitkama, još sam izvan sebe od uzbuđenja! Osjećaji su pomiješani, uzbuđen sam i sve mi je novo, a prisutna je i mala doza straha jer je svaki početak težak. Idemo polako iz dana u dan i upoznajemo se. Prva je noć bila izazovna, ali uspješna - s osmijehom nam je na početku razgovora rekao naš proslavljeni veslač Valent Sinković, koji će ožujak 2021. pamtiti zauvijek. Za lavinu emocija koje Valent i njegova supruga Antonela dosad nisu doživjeli, zaslužan je sinčić koji je na svijet stigao u subotu 27. ožujka, u ranim jutarnjim satima.

Valent Sinković: 'Kada sam sina uzeo u naručje, stao je cijeli svijet'
Privatni album 

- Porođaj je dobro protekao, sve je bilo u najboljem redu. Nažalost, nisam mogao biti uz suprugu u tom za nas vrlo važnom trenutku i, iskreno, jako mi je žao zbog toga, ali trenutačno su na snazi takve mjere - kaže sportaš kojemu se svašta motalo po glavi dok je njegova Antonela bila u rađaonici.

Kada sam ga uzeo u naručje, mislio sam da je stao cijeli svijet

 - Ta se neizvjesnost ne može usporediti ni s posljednjih 500 metara utrke na Svjetskom prvenstvu! U isto sam vrijeme bio uzbuđen i prestravljen. Što se događa, je li sve u redu, samo su neke od misli koje su mi prolazile glavom. Gledao sam u ekran mobitela i svaka mi se minuta činila kao godina. To mi je bila najdulja noć u životu - kaže nam Valent koji je jedva dočekao uzeti u naručje novog člana obitelji.
- Ne mogu vam uopće opisati osjećaje koji su me preplavili, to je nevjerojatno! Puno su mi govorili o tom trenutku, ali ovakvo nešto nisam mogao ni zamisliti. Kada sam ga uzeo u naručje, mislio sam da je stao cijeli svijet. A što se tiče imena... Supruga i ja smo imali nekoliko ideja, ali s vremenom smo suzili izbor. Budući da je Antonela iz Splita, a ja iz Zagreba, želja nam je bila da ime bude lako prilagodljivo svima. U finalu smo bili suglasni i tako nam je došao mali Karlo - otkriva Valent koji nam je prije dva mjeseca, kada je Story ekskluzivno objavio da supružnici očekuju prinovu, priznao kako su bili uvjereni da će dobiti kćerkicu.

Valent Sinković: 'Kada sam sina uzeo u naručje, stao je cijeli svijet'
Privatni album 

- Supruga i ja smo imali osjećaj da će biti curica pa smo se baš iznenadili kada smo doznali da nam stiže dječak. Stvarno nam je bilo svejedno je li dječak ili djevojčica, najvažnije nam je da sve bude u redu i da konačno dočekamo dolazak novog člana naše obitelji - rekao nam je tada Valent, koji se cijelo vrijeme priprema za Olimpijske igre u Tokiju, gdje brata Martina i njega čeka poseban izazov.
No prije toga još je jedno veliko natjecanje pred njima. Naime, prvi put u povijesti Zagreb će od 30. travnja do 2. svibnja biti domaćin Svjetskog veslačkog kupa na kojem se očekuje nastup oko tisuću najboljih svjetskih veslača i veslačica. Osim standardne motivacije koja ovoj braći nikada ne nedostaje, posebno je zadovoljstvo natjecati se u vlastitom gradu pred domaćom publikom.

- Već nakon nekoliko zajedničkih dana postao sam svjestan promjena koje dijete unosi u vaš život, ali meni je to samo dodatna motivacija. Kao profesionalni sportaš imam dosta iskustva s usklađivanjem treninga i obaveza pa sam dnevni ritam samo malo reorganizirao. Treniram i dalje prema planu i programu, već idući vikend čeka nas Europsko prvenstvo, a nakon toga i Svjetski veslački kup koji se prvi put održava u Zagrebu. Supruga mi je najveća podrška jer je dosta toga na njoj, a tu su i naši roditelji koji nam maksimalno pomažu - govori Valent.