Sve je spremno za spektakularni koncert 'Vax Live' u Los Angelesu koji će se održati 8. svibnja. No, o čemu je zapravo riječ? Riječ je o koncertu čija je svrha globalno osvješćivanje važnosti cijepljenja i dostupnosti cjepiva. Osim što će organizatori ovog koncerta poslati važnu poruku svijetu, lista gostiju je itekako zaintrigirala javnost.

Andrej Plenković na koncertu s Meghan Markle i princem Harryjem
Profimedia 

Među brojnim uzvanicima i gostima, našlo se uglednika iz diplomatskog, kulturnog i javnog život pa će se tako američkom predsjedniku Joeu Bidenu pridružiti i trenutno najpoznatiji članovi kraljevske obitelji, princ Harry i vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle.

Andrej Plenković na koncertu s Meghan Markle i princem Harryjem
Profimedia 

Inače, 'problematični' kraljevski par je i predsjedatelj kampanje ovog dobrotvornog koncerta. Organizatori su objavili i kako će koncert biti snimljen šest dana ranije, a u publici će biti medicinsko osoblje koje je već cijepljeno, naglašavaju voditelji programa. 

Andrej Plenković na koncertu s Meghan Markle i princem Harryjem
Story 

Gledatelje će zabavljati i mega zvijezde među kojima su Jennifer Lopez, J Balvin, Eddie Vedder, Foo Fighters i HER, a ovaj program bit će dostupan na brojnim televizijskim kanalima, ali i na YouTubeu. No, ono što je zanimljivo za hrvatsku javnost je da će se koncertu pridružiti i premijer Andrej Plenković koji će videoporukom poslati podršku. Osim Andreja Plenkovića i Joea Bidena, planirane su i poruke francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i kanadskog premijera Justina Trudeaua, otkrili su organizatori.