Nakon sprovoda svog djeda, princa Philipa, 36-godišnji princ Harry u nedjelju se prvi put pojavio u javnosti. Bio je na koncertu za ujedinjenje svijeta, koji je bio u Los Angelesu, a čija je svrha globalno osvješćivanje važnosti cijepljenja. Našao se među brojnim velikim zvijezdama poput 51-godišnje latino dive Jennifer Lopez, 28-godišnje Selene Gomez i 48-godišnjeg glumca Bena Afflecka koji su izašli na pozornicu tijekom snimanja koncerta. 

BEZ MEGHAN Prvi put nakon djedova sprovoda Harryja snimili u javnosti
Profimedia 

'Pozdrav svima. Nalazimo se u odlučujućem trenutku u globalnoj borbi protiv koronavirusa. Večeras je proslava svakog od vas ovdje, cijepljenih radnika i milijuna junaka diljem svijeta s prve crte borbe protiv koronavirusa. Prošlu ste godinu proveli u hrabroj i nesebičnoj borbi da biste nas zaštitili. Služili ste i žrtvovali se s puno hrabrosti, znajući posljedice. Dugujemo vam nevjerojatnu zahvalnost', rekao je Harry, prenosi Daily Mail, a zbog svojeg govora dobio je veliki pljesak od svih prisutnih. 

— HarryMeghanInternetFamily (@MeghanFamily) May 3, 2021

Dodao je kako pandemija ne može završiti ako ne djelujemo kolektivno. 'Nitko od nas ne bi trebao misliti da ćemo biti dobro kada toliko ljudi pati. U stvarnosti, posebno s ovom pandemijom, kada bilo tko pati, patimo svi', rekao je Harry. 

Princ Harry i Meghan Markle izgubili su pravo na osiguranje kada su odselili u Ameriku.
Instagram 

Koncertom koji promovira nepristranu distribuciju cjepiva protiv koronavirusa ujedno je obilježen Harryjev prvi javni nastup u Sjedinjenim Američkim Državama i nakon skandaloznog intervjua koji je sa 39-godišnjom suprugom Meghan Markle dao 67-godišnjoj voditeljici Oprah Winfrey u ožujku. Meghan pak nije bila prisutna na koncertu.

U promociji samog događaja organizatori su ranije rekli kako će vojvoda i vojvotkinja od Sussexa izreći važnu poruku za pravičnost cjepiva. Meghan, koja je trudna nekoliko mjeseci, vjerovala je kako će Harry tu poruku podijeliti i u njezino ime pa je ostala kod kuće. Koncert se snimao 2. svibnja, a emitirat će se 8. svibnja na raznim TV kanalima u svijetu i na YouTubeu. Ranije je najavljeno i i uključivanje hrvatskog premijera Andreja Plenkovića videoporukom