Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZA STORY.HR

FILIP DIZDAR: 'Moja djevojka je bez dlake na jeziku. Velika mi je podrška'

Autor Petra Kanić
Autor Petra Kanić

Domaći glazbenik otkrio nam je kako mu je u vezi jako bitno razumijevanje. Djevojka Maja iskreno mu kaže što misli da je važno, naročito kada je u pitanju njegova karijera, kojoj se za vrijeme pandemije uspio više posvetiti

Izvor: Instagram

Nakon gotovo pet godina stanke, 31-godišnji glazbenik Filip Dizdar izdao je vlastitu pjesmu. U međuvremenu je pisao za druge glazbenike i upisao režiju na Akademiji dramskih umjetnosti. U razgovoru za Story.hr otkrio je svoje daljnje planove nakon povratka na scenu, kako se snašao za vrijeme pandemije, ali i progovorio o ljubavnom životu. 

Nakon gotovo pet godina stanke izdali ste vlastitu pjesmu 'Skupa u samoći'. Kako je pala ta odluka i što još možemo očekivati nakon ovog singla?

Mislim da je to bila više potreba nego odluka. Zadnjih pet godina sam pisao i producirao pjesme za druge izvođače, dok sam na svojima radio polako i držao ih po strani. Čekao sam pravi trenutak da im se mogu kompletno posvetiti, a taj trenutak nikako nije dolazio, uvijek je bilo još posla za odraditi. Sreća u nesreći je što mi je karantena pružila to vrijeme i snimio sam sve pjesme koje godinama nosim sa sobom. 'Skupa u samoći' je prva na redu i ujedno najmlađa pjesma koju imam. Nastala je slučajno prije godinu dana dok sam isprobavao zvukove basa. Nakon što sam snimio bas dionicu, sve ostalo se nekako složilo oko nje. U planu mi je objaviti još jedan singl početkom ljeta i kroz godinu dana objaviti novi album.

Nedostaje li vam pjevanje pred publikom? U posljednjih godinu dana situacija je za glazbenike
nezavidna. Kako se vi nosite s tim?

Naravno da mi nedostaje, al s obzirom na to da nisam isključivo glazbenik, već se bavim produkcijom i režijom, nekako se lakše nosim s tim jer jednako zadovoljstvo pronalazim i u radu iza kamere, s glumcima i kreativnim ljudima. To su sve načini za komuniciranje s publikom. Nekad sam ispred publike, a nekad s njima sjedim ispred platna.

Jeste li tijekom pandemije uspjeli izvući nešto pozitivno? Kako je čitava situacija utjecala na vas?

Bilo je jako puno unutarnjeg rasta s obzirom da je poslovni stao. Nisam osoba koja vodi burni noćni život tako da me s te strane karantena nije previše pogodila. Ono što je bilo novo je da sam dobio svo to silno slobodno vrijeme za posvetiti se nekim drugim stvarima, hobijima. Odlučio sam ne klonuti duhom, već izvući najbolje iz situacije, u ovom slučaju dugo planirani novi album.

I vaša sestra Natali je uspješna glazbenica. Volite li surađivati s njom i koliko vam znači njezina podrška? Slušate li njezine savjete ili je situacija obrnuta?

S Natali je super surađivati, jako je intonativno točna i brzo dođemo do onog što paše za pjesmu. Jedino zna biti malo zeznuto ako ja želim da otpjeva nešto što po njoj ne paše na pjesmu, onda se malo borimo, ali uglavnom dođemo do kompromisa. Ne bih rekao da se savjetujemo, prije da kolaboriramo. Svatko daje svoj doprinos da bi pjesma zvučala što bolje.

Osim što se bavite glazbom, upisali ste režiju na Akademiji dramskih umjetnosti. Koliko vam je teško usklađivati studij s glazbenom karijerom, kakve vam to izazove donosi? Uspijevate li izvršavati sve obaveze na studiju?

Prvi semestar sam kompletno očistio na ponos roditelja. Zasad još uvijek dobro balansiram sve, iako me malo straši šesti mjesec kada završava godina, a ja pripremam novi singl. No ništa što nekoliko neprospavanih noći ne može riješiti.

Žalite li za ičim u karijeri, mislite li da ste nešto mogli bolje? Kada biste mogli, što bi promijenili?

Ne žalim ni za čim, sve me to dovelo do onog što sam danas, i dobro i loše. Da mogu jednu stvar savjetovati mlađem Filipu, bilo bi da se manje brine oko stvari na koje ne može utjecati.

Kako usklađujete privatni i poslovni život? Uhvatite li se nekad u nedostatku vremena?

Zadnjih godinu dana granica između privatnog i poslovnog života se izbrisala. Većinu posla radim od doma prema svom rasporedu tako da kombiniram privatno i poslovno ovisno o projektu. Zna se dogoditi da sam tjedan dana u studiju od jutra do mraka, a zna se dogoditi i da tjedan dana mogu svo vrijeme posvetiti privatnom životu.

Javnost malo zna o vašem ljubavnom životu. Kolika vam je podrška vaša djevojka Maja? Koliko su vam bitni njezini savjeti?

Maja je velika podrška, u privatnom i u poslovnom životu. Kako i sama radi zahtjevan posao, dobro razumije takvu dinamiku života i daje mi slobodu da stvaram, nerijetko i do ranih jutarnjih sati. Kako je najčešće u blizini, ona je uglavnom prvo uho i oko za sve što napravim. Nema dlake na jeziku i uvijek će iskreno reći što misli što mi je jako bitno.

Koliko dugo traje vaša veza i čime vas je Maja osvojila? Što vam je u vezi najbitnije?

Uskoro će biti dvije godine otkako smo skupa, a osvojila me osmijehom i tom nekom pozitivnom energijom koju donese sa sobom u prostor. U vezi mi je bitna podrška i razumijevanje, a i da nam je zabavno.

Povezane vijesti

Za kraj, kakvi su vam planovi za ljeto i ostatak godine? 

Za nekoliko dana snimam prvi mjuzikl u svojoj režiji, a odmah iza toga kreće rad na novoj pjesmi 'Prvi put'. Do kraja godine mi je u planu objaviti još tri pjesme. Pripremam i jedan kratki film. Sve u svemu, puno je planova za budućnost. Nadam se da će svijet uskoro biti sigurnije i slobodnije mjesto i da će biti više prilika da sve to uživo podijelim s publikom.

Tagovi

Najčitanije

Najnovije