Bivša 39-godišnja glumica Meghan Markle i njezin tri godine mlađi suprug, princ Harry, početkom prošle godine odstupili su s kraljevskih dužnosti. Preselili su u Kanadu i odučili biti financijski neovisni. Bili su uvjereni kako će zarađivati milijune čim počnu svoj novi život, prodajući svoje ime i brend. Međutim, koronavirus im je zaustavio nove planove, zbog čega su se njihovi računi počeli prazniti. Kako pišu strani mediji, naposljetku su za pomoć tražili i princa Charlesa koji im je financirao osiguranje kako bi oni mogli početi vraćati dugove. On je navodno pristao i pokriti sve troškove prve godine života 'odbjeglog para' van kraljevske obitelji dok ne počnu sami zarađivati za život. 

Meghan Markle i princ Harry
Profimedia 

Nakon što je 35 godina princ Charles financijski podupirao sina, insajderi palače za strane su medije rekli kako su zabrinuti da će se to nastaviti i dalje. Na naslovnici časopisa Woman's day osvanula je fotografija princa Charlesa koji pokazuje na vojvotkinju i vojvodu od Sussexa uz natpis: 'Charles je bijesan: Meghan je potrošila sav moj novac!'. Iako je par prije odlaska iz Velike Britanije uštedio 80 milijuna dolara, svejedno su zamolili Charlesa da im bude financijska potpora. 

Charles je bijesan: 'Meghan je potrošila sav moj novac'
Profimedia 

'Kraljica ne voli da se njezinu obitelj tako doživljava. Ona i princ William bili su uvjereni da će Charles biti taj koji će Harryju ukazati na njegovo ponašanje, a Meghanina očekivanja bila su apsurdna. Nove priče o tome kako oni razmeću Charlesov novac izazvale su burne rasprave u palači', ispričao je izvor blizak kraljevskoj obitelji za strane medije. 

Inače, Meghan i Harry koriste se i novcem koji je princu ostavila njegova pokojna mama Diana. Taj su iznos izdvojili za svoju neprofitnu organizaciju Archewell koju su osnovali prošle godine. U siječnju je Womans's Day izvijestio kako je kraljevski par slomljen i očajan zbog pravnih naknada i skupe hipoteke.