Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TVORNICA STRAVE

SAMO ZA HRABRE Mario Petreković: 'Ispunit ću si želju i ući u lijes'

Autor Karmen Miletić
Autor Karmen Miletić

Prema ideji kreativnog dvojca, Marija Petrekovića i Renea Bitorajca, otvara se nova zagrebačka atrakcija - Tvornica Strave. Evo što možete očekivati

Izvor: Robert Gašpert

Jeziva bića, rekviziti, glazba i scenografija ulit će vam strah u kosti na novoj adrenalinskoj atrakciji, Tvornici Strave u napuštenom prostoru tvornice Katran. Dva umjetnika, Mario Petreković i Rene Bitorajac u prostoru od šestotinjak četvornih metara osmislili su i postavili najstrašnije mjesto u Zagrebu! Službeno otvorenje za javnost predviđeno je za subotu, 19. lipnja u 17 sati, a mi smo imali prilike među prvima zaviriti u prostor prepun zombija, vampira, Drakula i ostalih likova iz horor filmova za čije su maske zaslužne make-up artistice Tamara Rajšić i Marina Mamić.

Izvor: Robert Gašpert

'U organizaciji Shock Show Industryja već se godinama održavaju Halloween partyji u ovom prostoru pa smo tijekom godina skupili podosta kostima i scenografije. Tako je otvaranje Tvornice Strave, po uzoru na slične atrakcije u zabavnim parkovima u svijetu, bio logičan korak. Horor filmovi obilježili su moju i Reneovu mladost. Tu atmosferu straha odlučili smo prenijeti na naše buduće posjetitelje, jer i sam strah može djelovati iscjeljujuće na čovjeka', rekao nam je Mario Petreković. Tvornica Strave bit će otvorena od četvrtka do nedjelje, na tri kata, a na 15-minutne ture mogu se uputiti svi odrasli željni avanture te djeca mlađa od 14 godina uz pratnju. Na jesen će se scenografija i uloge strašnih bića promijeniti, jer kako nam kažu idejni začetnici ovog koncepta, potrebna je stalna promjena kako posjetiteljima tako i njima samima, kako im ne bi dosadila ova strašna igra. 

'Svaki dan razmišljamo kako uplašiti čovjeka - ponekad je šutnja najzastrašujuća. Meni je, na primjer, najstrašnije vidjeti čovjeka kako ide prema meni i ništa ne govori. Taj njegov pogled i neznanje što mi sljedeće može učiniti... ', rekao nam je Mario dok se i sam pripremao za jezivi performans u kojem će glumiti mrtvaca. 'Ispunit ću si želju i ući ću u lijes. Umrijet ću nekoliko puta. Svaki dan je potrebno umirati i poput feniksa se uzdići. Svi veliki mislioci i šamani to preporučuju pa sam i ja odlučio umirati svaki dan i nanovo se rađati', poručio je u svom stilu Mario najavljujući tako strašna iskustva za najhrabrije posjetitelje.

Mario Petreković i Rene Bitorajac
Izvor: Robert Gašpert

Povezane vijesti

Izbor Urednika

Royals