Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SASVIM ISKRENO

Tonči o domaćim kolegama: 'Htjeli bi biti plaćeni kao zvijezde iz Srbije'

Autor Petra Kanić
Autor Petra Kanić

Nezadovoljan je

Izvor: Igor Kralj/PIXSELL

Proslavljeni skladatelj i tekstopisac Tonči Huljić gostovao je u emisiji 'Puls Srbije' na Kurir televiziji. U razgovoru je između ostaloga oštro kritizirao glazbenu scenu u Hrvatskoj, priznajući kako je jako nezadovoljan. 'Glazba je osrednja, za jedne je kao sramota slušati narodnu muziku pa je nitko ne pušta na radiju. Ti pjevači čije se pjesme puštaju na radiju rade nebitnu glazbu i to dovodi do općeg zatupljenja. Svi oni to jako dobro znaju i svi bi htjeli biti plaćeni kao zvijezde iz Srbije', rekao je. 

Tonči Huljić Izvor: Jadran Babić

Dodao je kako ga plaši situacija s pandemijom korona virusa i naglo popuštanje mjera. 'Mislim da će ponovno skočiti broj zaraženih. U Hrvatskoj kao da korone nema, i mislim da to nije dobro. Došlo je dosta turista, ima kontrole, ali ne možete vi spriječiti druženje, ljudi su željni toga', ispričao je glazbenik. On je dobro iskoristio lockdown pa je tijekom prošle godine dosta radio. 'Što se tiče moje glazbe, u budućnosti možete očekivati neke nove stvari, prešao sam i na klasiku', rekao je. 

Povezane vijesti

Inače, glazbenik je nedavno skladao i prvu pop misu u svijetu, a nazvao ju je 'Missa mediteranea'. Za Story tada je ispričao kako je riječ o projektu koji se dugo 'kuhao', a podršku mu je pružio i kapelnik splitske katedrale don Šime Marović. 'Praktični sam vjernik koji je tijekom godina oko sebe primijetio poruke, svojevrsne impulse da se uhvatim skladanja mise. Iako je na trenutke izgledalo kao nemoguća misija, i ponekad sam se pitao čemu ja tu mogu novo doprinijeti, na koncu sam shvatio da ima razloga. Mislim da se duhovnost i vjera ljudima lako mogu približiti uz pomoć glazbe', rekao je Tonči. 

Najčitanije

Najnovije