Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIJE UPUTIO MEGHAN

KRALJICA JE SPREMNA NA BORBU 'Harry je trebao drugačije odigrati'

Autor Nika Romek
Autor Nika Romek

Kada kraljica Elizabeta da upozorenje, Harry je manji od makovog zrna

Izvor: Profimedia

'Never complain, never explain' (na hrv. nikada se ne žali, nikada ne objašnjavaj) moto je britanske kraljevske obitelji kojim su se godinama vodili. Kako javljaju britanski mediji, kraljica Elizabeta II. se odlučila odreći istog, i to zbog princa Harryja i Meghan Markle, koji već godinu dana vode bitku s ostatkom obitelji, zbog koje su odlučili i otići u Ameriku. 

Naime, unatoč upozorenjima koje je princ Harry dobio, on je opleo po kraljevskoj obitelji, što kod Oprah Winfrey, što kada je govorio o svom mentalnom zdravlju. Time je prekršio spomenuti moto, a izgleda da ga nije objasnio ni supruzi, koja je tako zajedno s njim prekršila vrlo bitno pravilo koje datira još s početka 19. stoljeća. Otada ga koriste visoki politički i vojni dužnosnici kao kodeks ponašanja. Mama kraljice Elizabete bila je ta koja je tu izreku proglasila glavnim osloncem britanske kraljevske obitelji. Tijekom svoje vladavine, kraljica Elizabeta savršeno je slijedila smjernice i pokušala prenijeti iste standarde na vlastitu obitelj. Ali do sada, većina njih nije slijedila njezin mudar savjet.

'Harry zna kako ovo funkcionira, Meghan možda i nije bila upućena, ali joj je on sve trebao objasniti. Kraljica je ovime poslala upozorenje, a kada ona nešto utvrdi...Izgleda kao da je Harry zaboravio na taj detalj, ali morat će naučiti', objasnila je urednica britanskog medija 'Mail on Sunday' Charlotte Griffiths.

Uz to sve, kraljevski stručnjak Robert Jobson od tada tvrdi da se kraljica spremna boriti protiv netočnih tvrdnji o njoj, što znači da je spremna i na borbu protiv unuka. To dovodi u pitanje njezin navodno dobar odnos s unukom. Malena Lilibet 'Lili' Diana Mountbatten-Windsor, koju je 39-godišnja vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle rodila 4. lipnja, znak je da princ i njegova baka imaju neraskidivu vezu. Osim one genetske, među njima postoji izvanredna veza koju je dokazala upravo Lili, tvrdi kraljevski povjesničar Robert Lacey. 

Naime, ime koje su malenoj djevojčici dali njezini roditelji, održava neraskidivu vezu koju Harry osjeća s dvije žene koje su ostavile najjači pečat na njega – njegovom pokojnom majkom, princezom Dianom, i voljenom bakom Elizabetom. Također, tvrdi kraljevski stručnjak, ime označava i bliskost koja postoji između Harryja i kraljice, čak i usred konstantnih napetosti koje postoje na relaciji Sussexi – kraljevska obitelj.

Povezane vijesti

Izbor Urednika

Royals