Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

KRALJICA ZAPOVJEDILA, WILLIAM POSLUŠAO Kate Middleton ima novi 'posao'

Autor A.M.C.
Autor A.M.C.

Nadaju se da će potrajati i da će časno služiti kraljevstvu

Izvor: Profimedia

Vojvotkinja od Cambridgea, 39-godišnja Catherine Middleton ima novi 'posao'. Kraljica Elizabeta II. joj je, naime, dala novo zaduženje, a sve je objavio princ William, Katein suprug, za vrijeme posjeta brodogradilištu Govan u škotskom Glasgowu. Govoreći za BAE Systems, William je obznanio kako je njegova baka naložila da Kate Middleton bude povezana s brodom HMS Glasgow koji se trenutno gradi u brodogradilištu, što znači da je Kate imati dugotrajnu vezu s brodom i njegovom posadom. 

princ William Izvor: Profimedia

'Naklonost moje obitelji prema Kraljevskoj mornarici dobro je poznata, a kako sam vidio kako se ovdje radi, razmišljao sam o svom djedu, vojvodi od Edinburgha. Bio bi fasciniran i vrlo uzbuđen vidjeti takav napredak u vještinama i tehnologijama koje se primjenjuju u praksi. Stoga mi je vrlo drago objaviti da će veza moje obitelji s brodom koji se gradi trajati dugi niz godina. Njezino Veličanstvo kraljica odobrila je imenovanje moje supruge Catherine za sponzora broda HMS Glasgow. Znam da će Catherine biti drago pridružiti vam se na ceremoniji porinuća u dogledno vrijeme', istaknuo je princ William tom prigodom.

Kate middleton Izvor: Profimedia

Na svečanosti je i službeno izrezao prvu ploču čelika za brod, poručivši kako mu je 'velika čast dati mali doprinos u daljnjem napredovanju Kraljevske mornarice rezanjem prvog komada čelika za HMS Glasgow'. 'On će biti tek drugi brod koji nosi ovo ime, jer je njegov prethodnik časno i izvrsno obavljao svoje dužnosti tijekom Drugog svjetskog rata. Catherine i ja se osjećamo izuzetno privilegirano što smo postali dio tima i radujemo se praćenju putovanja brodova i njihovih posada u godinama koje dolaze', poručio je 38-godišnji princ William.

Povezane vijesti

Izbor Urednika

Royals