Prije točno godinu dana, na današnji je dan preminula Vanja Žikić, natjecateljica showa Život na vagi. Nakon što se pet dana borila s bakterijskom upalom pluća, izgubila je život, što mnogima i dalje teško pada. Među njima je i njezina prijateljica koju je upoznala u spomenutom showu, Josipa Lopac koja i dalje ne vjeruje da Vanje nema. Na Instagramu je podijelila emotivnu poruku, a jedno je sigurno - Vanju nikada nećemo zaboraviti.

'Vanja, dušo moja draga. Ostala je godina dana iza nas. Kada se samo sjetim današnjeg dana 09.07.2020. Vanja je umrla. Pomislih neeeee, neeee to nije istina, ma nema šanse. Pa moja Vanja je u bolnici javit će se ona.. Čekam utjehu da ću dobit odgovor da je to glupa šala. Ali odgovora nema, samo suze padaju niz obraze... Uši su mi pucale, oči zakrvarile a glas?? Glas je odjekivao jecajući ulicama dozivajući tvoje ime, ali uzalud. Mogu samo plakati i misliti na tebe, a vratiti te ne mogu. Sada samo mogu zapaliti ti svijeću, moliti se za tebe i biti sretna što smo prijateljice. Iako nisi pored mene, uvijek mi nedostaješ. Svako večer kažem, počivala u miru Božjem, vječna svjetlost svjetlila tebi! Jednoga dana ćemo se sresti. Pa to je sudbina. Sve nas nešto čeka, nitko ne zna kada ćemo otići s ovoga svijeta, bili mi mladi ili stari i u istu zemlju idemo i Bogu hvala na tome. Draga moja Vanja, zauvijek ostaješ u mome srcu. Volim te i uvijek ću te voljeti', riječi su kojom se Josipa prisjetila Vanje i izazvale suze kod pratitelja.

Podsjetimo, Vanja je u show ušla sa 140 kilograma, a svojedobno je govorila kako joj roditelji nikada nisu bili podrška u skidanju viška kilograma.. Jednom nam je prilikom otkrila kako prije mršavljenja nije mogla zavezati tenisice, voziti bicikl, obući traperice, penjati se uzbrdo... Priznala je kako bi bila najsretnija kada bi uspjela stati u traperice konfekcijskog broja manjeg od XL. Osim toga, želja joj je bila zaposliti se kao frizerka, što nije mogla zbog viška kilograma. Na taj je način ova grafičarka htjela pomoći nezaposlenim roditeljima. 'Želim promjenu, želim obitelj, želim osjetiti što je to ljubav i ne mogu se više gledati ovakvu', govorila je Vanja prije ulaska u show.