Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JESTE LI IKADA KAMPIRALI? Rade i Petra imaju odlične savjete

Autor Nikolina Guja

Glumac Rade Radolović s dugogodišnjom je djevojkom Petrom Savić proveo savršen godišnji kampirajući na Mljetu, no posjetili su i Korčulu te Pelješac, gdje su uživali u vrhunskoj hrani i vinima

  Izvor: Privatni album

Dok mnogima pojam savršenog ljetovanja uključuje luksuzne hotele ili privatni smještaj, švedski stol i obilje na sve strane, postoje i oni za koje je pojam savršenoga godišnjeg odmora nešto drukčiji i podrazumijeva prirodu te spavanje u šatoru, gdje je toliko mirno da se jedino čuju cvrčci i ptičice koje pjevaju u ranu zoru. Ovoj drugoj skupini pripada domaći glumac Rade Radolović, koji je s djevojkom Petrom Savić nakon prošlogodišnjeg kampiranja na kultnom Fratarskom otoku kod Pule ponovio to iskustvo, samo na drugoj lokaciji.
- Bili smo na MARS (Mljet Adventure Robinson Society) festivalu na Mljetu koji vode naši prijatelji, a usput smo istraživali taj predivan otok na kojem smo bili prvi put. MARS je oaza kreativnih ljudi koja se nadopunjuje s netaknutim prirodnim bogatstvima otoka. Prirodna idila na razmeđi umjetnosti, kulture, znanosti i održivog načina života u Babinu Polju na otoku Mljetu. Bili smo smješteni u njihovu kampu, gdje smo se družili s umjetnicima iz raznih dijelova Hrvatske te smo popratili dio bogatog programa. Nakon Mljeta posjetili smo grad Korčulu i proveli nekoliko dana na Pelješcu - govori Rade koji je samo za Story sačuvao prekrasne fotografije divnih krajolika u kojima su njegova dugogodišnja djevojka i on uživali.

 rade radolović Izvor: Story arhiva

- Mljet nas je oduševljavao na svakom koraku. Priroda je bogata gustim zelenilom, kristalno čistim morem, a mjesta i plaže su prekrasne i često osamljene. Najviše su nam se svidjeli Okuklje, Kozarica, Marijina konoba u Prožurskoj Luci, otočić sv. Marija, Malo i Veliko jezero u NP Mljet, vrh Montokuc, Odisejeva špilja gdje se nalazi jedan od punktova MARS festivala, kao i Sutmiholjska uvala koja nas je očarala. Dok smo na Mljetu više istraživali plaže, na Pelješcu smo istraživali vina, ali otišli smo i na nekoliko plaža. Oduševila nas je velika i osamljena plaža Jezero. Dok smo bili na Pelješcu, otišli smo na kratki izlet na Korčulu i na Stonske zidine. Uživali smo u hrani i vinima u oazi konobe Braenović koja se nalazi na Dingaču, a posebno smo se oduševili vinima i gostoprimstvom vinarije Križ i vinoteke Peninsula - kaže Rade koji svima savjetuje da barem jednom hotel ili apartman zamijene boravkom u šatoru.

- Brojne su čari takvog odmora. U neposrednom ste kontaktu s prirodom. Okruženi ste stablima, mirisom šume, na svježem zraku uz zvuk i miris mora, cvrkut ptica, a zvjezdano nebo pod kojim spavate ne može se mjeriti ni s čim... Takav odmor u skladu s prirodom jako opušta i umiruje - govori nam glumac rodom iz Pule, koji je našim čitateljima otkrio nekoliko savjeta važnih za kampiranje.
- Iznimno je važno imati jednostavan i kvalitetan šator, a još je važnije imati dobar karimat, odnosno podložak za spavanje. Bitno je da se hrana ne drži blizu šatora. Također treba pripaziti da se šator brzo otvara i zatvara prilikom ulaska i izlaska zbog kukaca. Na kampiranju nema puno pravila, sve je to naposljetku jako zabavno i čovjek se brzo snađe - govori.

 rade radolović Izvor: Privatni album

 rade radolović Izvor: Privatni album

Takav način provođenja godišnjeg odmora posebno će se svidjeti znatiželjnicima avanturističkog duha, što Petra i Rade zasigurno jesu. Osim ljeti, i tijekom godine često istražuju skrivena mjesta Lijepe Naše i uživaju u svim ljepotama koje naša zemlja pruža.
- Jako volimo istraživanje i boravak u prirodi. Koristimo svaku priliku za odlazak na izlet. Istražujemo i zanimljive lokacije koje bismo voljeli sljedeće posjetiti, a ja koristim svaku priliku da se tijekom godine kupam u hladnim rijekama i jezerima - govori nam Rade i otkriva hoće li ovo ljeto biti još prilika za odmor i avanturističke avanture.

- Planiramo spojiti nekoliko obaveza i odmor. Tako će nam prva postaja biti Sinj, gdje sam dio predstave ‘Kneginja Margareta’ za Muzej Cetinske krajine koja će se igrati na prekrasnoj lokaciji tvrđave Kamičak. Potkraj kolovoza nekoliko ćemo dana biti u Puli, gdje ću voditi radionice svladavanja treme i igrati predstavu ‘Lizistrata’ na uvijek atraktivnom pulskom Kaštelu. Na listi mjesta koja bismo voljeli posjetiti nalaze se Vis, Pag, Dugi otok, Park prirode Papuk i Premužićeva staza na Velebitu. Na popisu se nalazi i pokoja vinarija na Plešivici i u Istri - zaključio je.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image