Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DRUGAČIJI OD DRUGIH

STRUČNJACI ZNAJU ZAŠTO Princ Harry vjenčanim prstenom prekršio tradiciju

Autor Nikolina Guja
Autor Nikolina Guja

Od 1923. je vrijedilo to 'nepisano' pravilo oko vjenčanog prstenja

Izvor: Profimedia

Dobro je poznato da je princ Harry već mnogo puta prekršio kraljevske običaje i tradiciju, a stručnjaci otkrivaju da je isto napravio i kada je birao vjenčani prsten. Naime, Harry je prekinuo kraljevsku tradiciju kada se 2018. godine odlučio za moderan, platinasti vjenčani prsten umjesto onog izrađenog od velškog zlata koji muškarci iz britanske kraljevske obitelji uglavnom biraju.

Izvor: Profimedia

Harryjev stariji brat, princ William odbio je nositi vjenčani prsten, baš kao i njegov pokojni djed, princ Philip. Harry, međutim, nije sam u klubu 'kraljevskih muškarca koji nose vjenčane burme'. Njegov tata, princ Charles, također svakodnevno nosi vjenčani prsten. Postoji dobar razlog zašto kraljevski parovi nose velške zlatne burme: kraljica obično mladencima poklanja metal iz svoje osobne kolekcije velškog zlata iz rudnika zlata Clogau St. David u Dolgellau. Ovaj je poklon postao još posebniji posljednjih godina otkad rudnik više ne radi.

Izvor: Profimedia

Povezane vijesti

Tradicija izrade kraljevskih vjenčanih prstenja od zlata iz Clogau St. David može se pratiti još od kraljičinih roditelja, Georgea VI i kraljice majke, kada su se vjenčali u travnju 1923. godine. 'Harry je želio nešto drugačije i posebnije. Nije namjerno prekršio protokol i time iskazivao buntovnost, već je kupio prsten onakav kakav mu se zaista sviđa', rekao je kraljevski stračnjak.

Izvor: Profimedia

Izbor Urednika

Royals