Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MARINA TUCAKOVIĆ NAPISALA JE NEKE OD NAJLJEPŠIH HRVATSKIH PJESAMA: Posebno voljena bila je ona OLIVEROVA

Marina Tucaković autorica je brojnih pjesama, pisala je za Mišu Kovača, Olivera Dragojevića, Severinu...

Marina Tucaković i Željko Joksimović Izvor: Instagram

Vijest o smrti legendarne autorice brojnih hitova, Marine Tucaković, potresla je cijelu estradu. Brojni glazbenici oprostili su se od nje na društvenim mrežama.

'Počitvajte u miru draga Marina i hvala vam za pjesme naših života', napisala je Nina Badrić.

Marina Tucaković Izvor: Instagram

'Što god da kažem za Marinu uvijek je malo. Otišla je žena pjesnik svih nas, naš prijatelj i drug, koja je znala kao skener naše duše što mislimo i osjećamo. Nikad se neće više roditi takva žena koju smo svi voljeli i poštovali. Ostat će njeni tekstovi kao pečat svih nas, jednog vremena u kojem smo imali najvećeg pjesnika, druga, prijatelja. Neka joj je laka zemlja i neka nas sada gleda s nekog boljeg mjesta. Volimo te Marina i voljet ćemo te uvijek i poštovati jer si nam svojim djelima uljepšala živote, gdje smo tvoje riječi pretočili u emociju koju su svi osjetili. Počivaj u miru', poručila je Lepa Brena.

'Draga Marina, nezamislivo mi je, i nakon toliko godina, složiti set listu bez 'Stranca'. I jučer je publika sa mnom i bendom tu pjesmu, na koncertu u tvom Beogradu, pjevala najglasnije. Nismo ni slutili kakvu tužnu vijest će donijeti danas', napisao je Massimo.

'Sele moja...', kratko je poručio Željko Joksimović uz njihovu zajedničku fotografiju.

'Maki moja... Tražim riječi... U ovom us*anom životu punom bola, patnje i tuge ti si ostavila najljepši trag. A za to je valjda vrijedilo živjeti. Hvala ti za sve... Kada sam došla kod nje s Divnom da mi pročita tekst za ovu pjesmu koju upravo slušate, sve tri smo počele plakati dok je čitala već prve stihove…. I ja sad plačem dok ovo pišem… jer ne mogu da vjerujem što pišem… Mnogo mi je teško i to želim podijeliti s vama… da znate da je ova žena obilježila moju karijeru i život… Eto…', oprostila se shrvana Jelena Karleuša.

Tucaković je tijekom života napisala hrpu hitova na ovim prostorima i upravo su na njezina vrata dolazili brojni pjevači iz regije. Za nikad prežaljenog Olivera Dragojevića napisala je njegov veliki hit 'Što to bješe ljubav'. Osim toga, autorica je brojnih pjesama Miše Kovača: 'Svi pjevaju, ja ne čujem', 'Malo mi je jedan život s tobom', 'Ja nemam više razloga da živim', 'Odavno više ne plačem zbog tebe'.

Za splitsku pjevačicu Severinu Vučković napisala je singlove: 'Unaprijed gotovo', 'Silikoni', 'Mrtav bez mene', 'Gade', 'Gas, gas', 'Tridesete'... Također, za legendarnu grupu Magazin je napisala: 'Tri sam ti zime šaptala ime', 'Ti si želja mog života', 'Rano ranije'...

Marina Tucaković Izvor: Instagram

Massimu je napisala hit 'Stranac u noći', a mnogi ne znaju da je za jednu poznatu pjesmu napisala samo jedan stih i na njemu zaradila cifru za vrtoglavicu.

Naime, riječ je o pjesmi 'Zora je' koju izvodi Neda Ukraden, a za koju je Marina napisala samo jedan stih - 'Suza je iz oka kanula'. Kako je svojevremeno ispričala Neda, Tucaković je na tom stihu zaradila više od 100.000 eura (oko 750.000 kuna), pišu srpski mediji.

Povezane vijesti

Magazin

Royals