Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISPLIVALA ZLODJELA BIVŠEG ŠEFA MODELING AGENCIJE: 'Silovao me kad sam imala 17, a onda me prodao bogatim muškarcima'

Bivša manekenka Carré Otis optužila je bivšeg vlasnika agencije 'Elite' za seksualno zlostavljanje.

Carré Otis, Carla Bruni Izvor: Instagram

Bivša žena glumca Mickeyja Rourkea i supermodel, Carré Otis danas ima 52 godine, a prošlog četvrtka je podnijela tužbu federalnom sudu u New Yorku protiv Geralda Marieja (70) jer ju je silovao sa 17 godina u njegovom stanu u Parizu, a kasnije prodavao bogatim muškarcima širom svijeta, prenosi Daily Mail. 

Ona je opisala kako ju je Marie prvi put silovao dok je bolesna, s temperaturom, ležala u njegovom stanu, dok mu je tadašnja zaručnica Linda Evangelista bila na putu.

Carre Otis Izvor: Profimedia

 Marie je Otis davao i bočice kokaina ‘pod pretpostavkom da će joj to omogućiti da izgubi dovoljno kilograma kako bi postala uspješniji model’, navodi se u tužbi. Nakon šest mjeseci zlostavljanja, Otis je odbila imati seksualne odnose s Mariejem. Prema navodima koje prenosi ‘The Guardian’ Marie ju je nakon toga izbacio iz svog pariškog stana.

Carre Otis Izvor: Instagram

U slučaju Geralda Marieja bila je riječ o javnoj tajni. Praktično su svi sve znali, ali su šutjeli. Strašne optužbe odnose se na razdoblje između 1980. i 1989. godine. Upravo u tom periodu kompanija ‘Elite Models’ pokrenula je karijere slavnih manekenki kao što su Naomi Campbell, Claudije Schiffer, Cindy Craford, Linde Evangeliste i mnogih drugih.

Gerald Marie (70) početkom osamdesetih radio je za agenciju ‘Paris Planning’ koja se 1986. spojila s ‘Elite Model Managementom’, a onda je on postao direktor nove kompanije. Američki ogranak sa sjedištem u New Yorku vodio je osnivač ‘Elite’ John Casablancas, gdje su lansirane karijere nekih od najpoznatijih manekenki na svijetu.

Carre Otis Izvor: Instagram

Linda Evangelista s Mariejem je u braku provela 6 godina, a rastali su se 1993. Ona je prošle godine izašla u javnost i izjavila da nije znala za djela za koja ga se optužuje, ali da vjeruje da sve te žene govore istinu.

Među ženama koje optužuju Marieja je i bivša novinarka BBC-ja Lisa Brinkworth, koja je istraživala tretman manekenki u modnoj industriji za dokumentarac BBC-ja, u kojem je prikazala kako se maloljetne modele prisiljavali na seksualne odnose i konzumiranje narkotika.

Carre Otis Izvor: Instagram

Čak devet bivših modela, među kojima je i Carré, svjedočile su kakve su sve užase proživljavale u razdoblju od početka 80-ih do početka 90-ih. Marie im je obećavao zvjezdanu karijeru na modnim pistama, a sve se pretvorilo u gomilu poniženja i trauma, s čijim se posljedicama nažalost i danas nose.

U fotogaleriji pogledajte više fotografija s hrabrim istupima zlostavljane manekenke, kao i njene fotografije iz manekenskih dana.

Povezane vijesti

Magazin

Royals