Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TAJČI PROGOVORILA O TUŽNIM RAZLOZIMA ODLASKA NA VRHUNCU SLAVE: 'Trebale su mi godine da priznam...'

Nekoć prpošna i energična Tajči progovorila je o silovanju, zašto je otišla na vrhuncu slave i kako je pobijedila depresiju

tajči Izvor: eli greis, privatni album

Tatjana Cameron Tajči gostovala je ovog tjedna u talk showu 'U svom filmu' kod Tončice Čeljuske. Govorila je o svom životu, smrti supruga Matthewa, ali i o slavi koju je stekla kada je sa samo 19 godina pobijedila na izboru za pjesmu Eurovizije s pjesmom 'Hajde da ludujemo'.

'Ja sam bila spremna na kakve god glazbene scenske izazove, ali na taj osjećaj, to nije bila čak ni regularna slava… To je bilo strašno intenzivno i u tom trenutku nisam imala alate, niti mentalnu niti emotivnu podršku nekoga tko bi to prepoznao i znao meni to objasniti. To je bio jedan sasvim drugi svijet, druga realnost', prisjetila se Tajči nakon što je vidjela snimku sebe iz 1990. godine.

Tatjana Cameron Tajci
Tatjana Cameron Tajci
Izvor: Instagram

Još i prije same slave, kazala je, prolazila je kroz neke teške, emotivne trenutke i nije do kraja zaliječila rane. Zrinko Tutić, njezin tadašnji mentor i mendažer, pokušavao ju je na sve načine odgovoriti od završetka karijere i odlaska u Ameriku, ali nije uspio.

'Donijela sam odluku da odem kada sam shvatila da jednostavno ne znam kako funkcionirati. Ja nisam otišla zbog želje da negdje drugdje napravim karijeru, zato što sam bila ljuta na nekoga, nego jednostavno nisam vidjela drugi način van svega. A to 'svega' nije bila slava niti karijera niti pjesme, nego moja nesposobnost da budem zdrava. Emotivno, mentalno, duhovno, a i fizički', kazala je Tatjana Cameron.

tatjana cameron tajci Izvor: Instagram

'Mi nismo tada govorili niti o mentalnom zdravlju, niti o depresiji, niti o anksioznostima, niti o poremećajima u prehrani. Nikad. Sve je bilo: 'Lijena si' ili 'Daj se malo trgni', 'Kaj ti fali?', 'Pogledaj kaj sve imaš', 'Kako možeš biti nezahvalna', što zapravo onda još više hrani depresiju i anksioznost. U jednom trenutku ja sam čak poželjela da to sve prestane, da zaspem i da to sve nestane. U tom trenutku čak sam imala i ozbiljnije suicidalne misli. I u tom trenutku sam jednostavno znala da moram, da ću ili spasiti svoj život - ili neću biti više. Ili ću otići u drogu, ne znam kakva ponašanja. Ili ću se skroz izgubiti', prisjetila se glazbenica.

'Istina je da ja o tome nisam znala komunicirati, jer nismo imali ni rječnik ni osviještenost, da znamo da je to to. A niti moja ekipa nije imala ili osviještenost ili nisu vidjeli da se radi o tome, a ne da sam ja bila razmaženo dijete', rekla je Tajči u emisiji na HRT-u.

Čeljuski se otvorila i po pitanju silovanja, velikoj traumi koju je proživjela u tinejdžerskoj dobi, a koju je skupila hrabrosti otvoreno priznati nakon što joj je prišla jedna obožavateljica na koncertu i ispričala joj svoju traumu.

Povezane vijesti

Magazin

Royals