Arija Rizvić jedna je od najtalentiranijih mladih redateljica u Hrvatskoj.

Sa samo 27 godina uspjela je u svoj portfolio upisati neke od važnijih kazališnih djela, među ostalim i '64', dramu višestruko nagrađivane autorice Tene Štivičić koju trenutačno režira i čijom će premijerom 14. listopada biti otvorena dramska sezona u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Mlada Riječanka završila je kazališnu režiju i radiofoniju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a potom je 2015. godine sudjelovala u Biennale College Theatreu u sklopu Venecijanskog bijenala gdje je pohađala masterclass kod Thomasa Ostermeiera, jednog od najvećih svjetskih kazališnih redatelja.

arija rizvic
AMZ 

Iste je godine kod njega i stažirala kao redateljica na poznatoj Dramskoj akademiji Maxa Reinhardta u Beču. Već sama njezina glad za znanjem dovoljno govori o tome da se Ariji smiješi velika redateljska budućnost, a na njoj je kako će tu priliku iskoristiti. Uoči premijere drame '64' Arija Rizvić za Story otkriva kako su se odvijale probe, suočava li se s diskriminacijom na poslu i koliko slobodnog vremena uspijeva uhvatiti za svog dečka, novinara Marka Vargeka.

arija rizvic i marko vargek
Privatni album 

'Trenutačno nam je teško uskladiti rasporede zbog mojih proba, ali i njegova tempa na poslu. Zato se lovimo u pauzama, ali definitivno ćemo nakon premijere predstave otići nekamo nekoliko dana na zaslužen odmor', otkrila je, među ostalim, talentirana ljepotica.

Ostatak priče pročitajte u novom broju časopisa Story koji na kioske izlazi 10. listopada 2021.

Arija Rizvić
Goran Čizmešija/ Mara Bratoš/Robert Gašpert