Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZLO ZA ZLOM: Borila se s rakom dojke, a onda je 2020. godine stigla još jedna teška dijagnoza

Američka glumica Christina Applegate među brojnim je ženama diljem svijeta kojoj je dijagnosticiran rak dojke. Međutim, Christina nije odustajala te je danas strastveni advokat podizanja svijesti o borbi protiv ove bolesti.

 Christina Applegate Izvor: Profimedia

Američka glumica Christina Applegate u glumačkom je svijetu od malena, a publiku u humorističnim serijama i komedijama nasmijava već više od 20 godina. Naša publika najviše ju pamti kao Kelly Bundy iz hit sitcoma Bračne vode, a ona nešto mlađa po Netflixovoj uspješnici 'Dead to Me'.

2007. na vrhuncu svoje karijere, nakon što je dobila ulogu u ABC-ovoj 'Samantha Who?' i dobila nominacije za nagradu Emmy i Zlatni Globus, činilo se da ništa ne može zaustaviti Christinin put prema uspjehu. Međutim, u travnju 2008. pogodile su je strašne vijesti. U 36. godini, Christini je dijagnosticiran rak dojke, a isprva je od svih krila pravu dijagnozu te je gotovo dva mjeseca živjela u tišini i o bolesti nije govorila nikome.

 Christina Applegate Izvor: Profimedia

Kako bi podigla svijest o borbi protiv ove opake bolesti među mladim ženama, Christina danas otvoreno progovara o svojoj borbi. Glumica je nakon što joj je rak dijagnosticiran, odmah krenula s liječenjem, a kasnije te godine odlučila se na dvostruku mastektomiju, odnosno odstranjivanje obje dojke kako bi spriječila mogućnost povratka ove opake bolesti s kojom se bore žene diljem svijeta.

Christina je priznala da je 'izgubila razum' kad je saznala dijagnozu te da joj se strah ponekad još vraća. Glumica smatra je da ono što ju je spasilo bila rana detekcija, odnosno to što je rak otkriven u početnoj fazi, te su stoga šanse za preživljavanje bile mnogo veće. I danas se puno zalaže za važnost rane detekcije i preglede mamografije i prije 40., budući da se ova vrsta raka među ženskom populacijom danas dijagnosticira i sve mlađim ženama.

 Christina Applegate Izvor: Profimedia

Za neke možda drastičan korak, Christina je nazvala logičnim i objasnila je da sad napokon osjeća da ima kontrolu. Naime, osim dvostruke mastektomije, Christina se podvrgnula i operaciji preventivnog odstranjivanja jajnika i maternice, kako rak ne bi napao i te organe. I godinama nakon operacija, Christina se bori sa svojom slikom tijela. 'Istina, prošlo je puno godina, ali nikad ne zaboravljaš kroz što si prošla. Sve izgleda drugačije i svaki put kad pogledaš svoje tijelo, sjetiš se.'

 Christina Applegate Izvor: Profimedia

Christina je osim operacijom, borbu protiv raka pojačala je cjelokupnom promjenom načina života, a posebno prehrane. Također, osnovala je i organizaciju 'Right Action for Women', koja pomaže ženama koje su u rizičnoj skupini za oboljenje od raka dojke platiti testiranja i pretrage. Svim ženama Christina savjetuje da vrlo dobro paze što unose u svoje tijelo i kakvu hranu konzumiraju. Po njoj, vrlo je važno i riješiti se stresa. Christina je to učinila tako što s više posvetila sebi i svojoj obitelji, pogotovo odgajanju kćeri Sadie Grace, koju je rodila samo tri godine nakon dijagnoze, što je za nju bilo zadivljujuće iskustvo. Christina je priznala da ju je rođenje kćeri promijenilo i izliječilo te se napokon mogla fokusirati na nešto drugo osim bolesti koja je dominirala njenim životom.

U kolovozu ove godine, Christina se suočila s još jednom teškom dijagnozom. 

'Pozdrav, prijatelji. Prije nekoliko mjeseci dijagnosticirana mi je multipla skleroza. Bilo je to čudno putovanje. No, podržavaju me ljudi koje poznajem i koji boluju od iste bolesti. Težak je to put. No kao što svi znamo, put ide dalje. Osim ako ga netki š**** ne zaustavi', napisala je Christina u objavi.

U fotogaleriji pogledajte više fotografija glumice!

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image