Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'BOJALI SMO SE, PLAKALI, NISMO ZNALI ŠTO NAS ČEKA': Rođenje sina zauvijek je promijenilo život naše nogometne zvijezde 

Naš bivši nogometaš Dario Šimić jedan je od rijetkih među svojim kolegama za koga se ne vežu nikakvi skandali.

Dario Šimić i Jelena Šimić Izvor: Story

Za razliku od mnogih nogometnih zvijezda, 45-godišnji Dario Šimić i supruga Jelena Šimić, žive drugačiji život.

Bivši nogometaš posljednjih dvadesetak godina u skladnom braku s Jelenom, djevojačkog prezimena Medić, koju je upoznao u zagrebačkom klubu Saloon.

Religiozni par nikad iza sebe nije imao afere ni skandale, žive mirnim životom uz sinove Roka, Viktora, Nikolasa i Davida.

'Obitelj je temelj svega i ne kaže se bez razloga da sve kreće od obitelji. Danas sam sretan roditelj četvorice sinova, moj brat Josip također ima četvero djece, a sestra Mihaela, koja živi u Splitu, petero. Unatoč obavezama i ubrzanom ritmu života, često odemo mami nedjeljom na ručak. Božić uvijek provodim kod kuće u krugu obitelji, to je ipak poseban blagdan', izjavio je Dario ranije.

'Sinovi imaju taj sportski gen i od prvih dana učim ih da poštuju sve oko sebe, od trenera do suigrača. Učim ih da ulažu u sebe i da rezultati mogu doći samo ako budu naporno radili', dodao je Šimić.

Čini se da je od oca sportski gen svakako naslijedio njihov najstariji sin, 18-godišnji Roko koji trenutno igra za Red Bull Salzburg, a navodno su na njega oko bacili i neki od najvećih europskih klubova poput Real Madrida.

Dario Šimić i Jelena Šimić Izvor: Sinisa Hancic/Pixsell

Trenutak koji je Dariju i Jeleni zauvijek promijenio život bilo je rođenje njihovog najmlađeg sina Davida koji je rođen sa sindromom Down, a o tome su prvi put progovorili za Story u jednom od rijetkih intervjua.

'Da David ima kromosom viška, doznali smo odmah nakon rođenja. To je situacija na koju, koliko god se pripremali, ne možete biti spremni. U tom nam se trenutku svijet srušio, bojali smo se, plakali, nismo znali što nas čeka. S odmakom od četiri godine žao nam je svake suze koju smo pustili i svake sekunde u kojoj smo se bojali. Istina, život nam se promijenio, ali ne u negativnom smislu, nego upravo suprotno. Zbog njega smo postali plemenitiji ljudi, snažniji kao roditelji i povezaniji kao obitelj', ispričao je Šimić tom prilikom.

Kako bi skrenuli pažnju društvu, roditeljima i stručnjacima na potencijal koji djeca imaju par je osnovao udrugu Hureka koja djeluje na području rane edukacije.

"Vođeni vlastitim iskustvom i iskustvom drugih roditelja, odlučili smo se boriti za budućnost sve djece u Hrvatskoj, kako djece s poteškoća tako i djece urednog razvoja", rekli su.

Još fotografija obitelji Darija Šimića pogledajte u galeriji. 

Povezane vijesti

Magazin

Royals