Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN BEZ GRUDNJAKA: Ove ga ljepotice slave svako malo!

Svjetski dan bez grudnjaka obilježen je 13. listopada, no ove zvijezde ne vole nositi grudnjake ni ostatkom godine.

Gigi Hadid Izvor: Profimedia

Svjetski dan bez grudnjaka obilježava se svake godine 13. listopada, kako bi usmjerio pažnju na prevenciju i borbu protiv raka dojke.

Žene se potiče da na jedan dan zaborave na nošenje grudnjaka, a sjete se samopregledati ili zakazati pregled kod liječnika te provjeriti simptome ove opasne bolesti.

Grudnjak je osnovni dio ženske garderobe, a modela, veličina, boja, ali i inovacija na tržištu sigurno ne nedostaje. Međutim, iako je većina nas naviknuta da svaki dan prilikom odijevanja, uz kombinaciju koju smo za taj dan odabrale, odijevamo i grudnjak, nekim danima poželimo da ga baš tad ne moramo odjenuti.

lourdes leon, dan bez grudnjaka Izvor: Profimedia

Ponekad je to pitanje udobnosti jer su mnogim ženama grudnjaci neudobni, a ponekad i vidljivosti, jer bi bilo najlakše da pružaju potporu koju trebaju, a da se ne vide kroz odjeću. No, danas je nenošenje grudnjaka mnogo prihvaćenije nego ranije, posebno s modom koja sve više zauzima stav udobnosti i komfora. Nenošenje grudnjaka postalo je popularnije i zbog slavnih dama koje ga promoviraju, poput Rihanne i Kim Kardashian.

rihanna, dan bez grudnjaka Izvor: Profimedia

Iako bi bila velika promjena, nenošenje grudnjaka prema jednom istraživanju, moglo bi imati velike benefite za žene. Naime, u mjerenjima u kojima su sudjelovale žene između 18 i 35 godina došlo se do zaključaka da grudnjaci zapravo ne pomažu grudima da ostanu čvrste, već će ih još više opustiti, jer smanjuju cirkulaciju i mijenjaju grudi tijekom vremena. Međutim, mišljenja stručnjaka su podijeljena, te mnogi smatraju da je još istraživanja potrebno. Iako grudnjaci nisu savršeno rješenje za podizanje grudi, pitanje je koliko njihovo potpuno odbacivanje ipak pomaže.

U fotogaleriji pogledajte koje su to zvijezde koje grudnjake ne nose nikad, ne samo na Svjetski dan bez grudnjaka.

Povezane vijesti

Magazin

Royals