Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LUDOST I POHLEPA CRNE UDOVICE: Lady Gaga utjelovila 'neradnicu' koja je naručila ubojstvo supruga 

U novom filmu o poznatoj modnoj dinastiji 'House of Gucci', glavnu ulogu udovice Maurizija Guccija, Patrizije Reggiani, utjelovila je Lady Gaga.

Lady Gaga, House of Gucci Izvor: Profimedia

Nekoliko tjedana ostalo je do premijere filma 'House of Gucci', koja bi trebala biti 24. studenog, a najveću pozornost privukla je glavna uloga Lady Gage, koja je utjelovila najintrigantniju osobu obitelji, Patriziju Reggiani.

Nagrađivani redatelj Ridley Scott u filmu je okupio najveće zvijezde i dobitnike Oscara poput Lady Gage, Adama Drivera koji igra Maurizija Guccija, Jeremyja Ironsa i Al Pacina. Film prati život Patrizije Reggiani, udovice Maurizija Guccija koja je naručila ubojstvo svog bivšeg muža, zbog čega je i osuđena na 26 godina zatvora. Osim na stvarnoj životnoj priči, film se temelji i na knjizi Sare Gay Forden iz 2001, 'The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed'.

Lady Gaga, House of Gucci Izvor: Profimedia

Maurizijeva i Patrizijina ljubavna priča imala je zanimljiv početak, on se u nju zaljubio preko glave, dok se njoj najviše svidjelo njegovo bogatstvo.

Vjenčali su se 1972. i u braku dobili dvije kćeri, Alessandru i Allegru. Život ovog para bio je raskošan i pun luksuza, putovali su po svijetu, imali nekretnine po Europi i SAD-u i družili su se sa sebi sličnima, bogatim i slavnim osobama, poput obitelji Kennedy. Nakon što je Rodolfo Gucci preminuo 1983., na čelu modne kuće Gucci naslijedio ga je upravo Maurizio te su stvari od tad krenule nizbrdo.

House of Gucci
Izvor: YouTube

Maurizio je prema Patrizijinim riječima, prestao slušati svoju suprugu i počeo donositi krive poslovne odluke, zbog čega je zapao u dugove, a na kraju i morao prodati svoje udijele u Gucciju. Patrizia mu to nikad nije oprostila, a iako su se službeno rastali 1991., uvijek ga je oslovljavala kao 'svog supruga'. Nakon brakorazvodne parnice, Patrizia je smatrala da nije dobila dovoljno financijske kompenzacije i potpore, koja je iznosila 900 tisuća funti godišnje, a bojala se da će se Maurizio ponovo oženiti novom djevojkom Paolom Franchi te da će ona i njene kćeri ostati bez prihoda. To ju je potaknulo na ovaj strašan potez.

Uz pomoć suradnika, angažirala je Benedetta Ceraula da hladnokrvo ubije njenog bivšeg supruga. Ubojstvo se dogodilo 27. ožujka 1995., a tog dana samo je jedna riječ bila zapisana u dnevniku Patrizije Reggiani, 'paradeisos', što je grčka riječ za raj.

Patrizia je bila glavni osumnjičenik za Maurizijevo ubojstvo, ali trebale su proći tri godine dok se klupko odmotalo, a prava istina je izašla na vidjelo. Ovakav skandal bio je neviđen u najviše modno osviještenom talijanskom gradu i njegovom visokom društvu. Bogati nasljednici, modno carstvo i tajne afere samo su bili dio ove dramatične priče koja je 90-ih potresla Milano.

Patrizia Reggiani Izvor: Profimedia

Patrizia je, zajedno sa svojim pomoćnicima, osuđena na višegodišnje kazne zatvora, dok je ubojica osuđen na doživotni zatvor. Talijanski i svjetski mediji prozvali su je Vedova Nera ili Crna udovica. Kad je kasnije upitana zašto nije sama počinila ubojstvo, Patrizia je odgovorila: 'Moj vid nije baš dobar, a nisam željela promašiti.'

Patrizia je 18 godina provela u zatvoru, a svoju stranu priče ispričala je u dokumentarcu 'Lady Gucci: The Story of Patrizia Reggiani', koji je izašao početkom ove godine. Nekoliko godina prije nego što je izašla iz zatvora dobila je ponudu da ju premjeste u zatvor otvorenijeg tipa, gdje bi morala raditi, međutim Reggiani je to odbila uz riječi: 'Nikad u svom životu nisam radila i nema šanse da počnem sada.'

Patrizia Reggiani Izvor: Instagram

Iz zatvora je puštena 2014., a i danas se nada povratku u Gucci jer prema njenim riječima, 'Oni me trebaju. Još uvijek se osjećam kao Gucci, zapravo najviše Gucci od svih njih.' Očigledno je da Reggiani živi u svom svijetu, a oglasila se i u vezi novog filma. Izborom Lady Gage kao glumice nikako nije zadovoljna, a posebno ju je zasmetalo što ju Gaga nije kontakirala prije snimanja i dok se pripremala za ulogu. Nadodala je i kako od produkcije neće dobiti nikakvu financijsku naknadu.

Lady Gaga se za snimanje vrijedno pripremala te je čak talijanskim naglaskom govorila i izvan seta. O tome kakav će film imati utjecaj i hoće li ostaviti posljedice, Lady Gaga najviše se osvrnula na Guccijeve kćeri, Alessandru i Allegru, za koje zna da će im izlazak ovog filma biti iznimno težak, ali priznala je da je 'učinila sve što je mogla da odigra istinu.'

U fotogaleriji pogledajte više fotografija sa seta, ali i stvarnih fotografija Patrizije Reggiani.

Povezane vijesti

Magazin

Royals