StjepanVukadin, kuhar i član stručnog žirija Masterchefa, postao je zanimljiv javnosti nakon što se doznalo da napušta poznati splitski restoran 'Zrno soli' i da otvara privatni biznis.

Planira, naime, otvoriti vlastiti restoran pod nazivom Il Ponte. Za In Magazin je otkrio što je presudilo toj odluci i kako ostali članovi žirija komentiraju njegov uspjeh.

'Stvarno nisam razmišljao u zadnje vrijeme o otvaranju svog lokala, ali evo, desila se prilika i mislim da kad ti se dogodi prilika u životu da je treba zgrabiti. Prekrasna priča, nova stranica u životu i idemo dignuti malo tu trogirsku gastro scenu i idemo napraviti lijepu priču', rekao je Vukadin.

Stjepan Vukadin i chef Anastasios Paraskevaidis u Mount Athos Resortu
Press Stjepan Vukadin i chef Anastasios Paraskevaidis u Mount Athos Resortu

 Kraj studenog za njega je odavno važan dio godine, a zašto objašnjava u nastavku.

'Sve je na 25. 11.. Supruzi rođendan, imendan, zaručio sam je prije tri godine na 25. 11., otvorenje restorana je na 25. 11. To ti je da ne zaboraviš datum pa staviš sve na jedan datum i onda si miran i čestitaš sve šta treba čestitati', našalio se.

Otkrio je i kako je prošlo otvorenje njegovog novog restorana.

'Ono nešto naše tradicionalno na neki moderan način i to i je u biti neka nit vodilja kojom se vodimo ovdje u restoranu. Domaći pršut, domaći sir, sir iz mišine, namaz od kozica, skute. Malo salate od hobe, profiteroli sa crnom sipom i kremom od skute. Od toplih stvari imamo mesni ragu, teleći rižot od skute, crni rižot..., javlja In Magazin.

Podsjetimo, Stjepan je neko kratko vrijeme proveo i u sjemeništu, no nakon pola godine ipak sam shvatio da to nije ono što mi je predodređeno. Ljubav prema kuhinji je rasla i odlučio sam se ipak školovati za kuhara.