Nova domaća kulinarska zvijezda, član žirija nove sezone 'MasterChefa' chef Stjepan Vukadin nedavno nam je ekskluzivno otkrio kako otvara vlastiti restoran Il Ponte u Trogiru, u sklopu boutique hotela, a sinoć je održano i svečano otvorenje. Poznati gosti i ljubitelji dobre dalmatinske spize uživali su u vrhunskim tanjurima, ali i odličnoj glazbi Marka Tolje. Na otvorenju su se okupili Stjepanovi kolege iz žirija 'MasterChefa', chefovi Melkior Bašić i Damir Tomljanović, za koje Stjepan kaže da su mu kroz show postali pravi prijatelji, ali i brojne poznate osobe poput glumice Ane Guice Uglešić i njezina supruga, psihijatra Borana Uglešića, glumca i ravnatelja splitskog Gradskog kazališta mladih Ive Perkušića, manekenke i poduzetnice Iris Rajčić i drugih.

il ponte_otvaranje10-25112021
Jadran Babić Chef Vukadin, supruga Katarina, voditeljica restorana Marijana Ševo te suvlasnici restorana Marina,Tomislav i Branimir Luketin

Uz Stjepana je bila i njegova supruga Katarina, ali i poslovni partner, specijalizant psihijatrije Branimir Luketin s kojim je otvorio restoran. Kako nam je Stjepan nedavno otkrio u intervjuu, u Il Ponteu nudi moderan pristup lokalnim namirnicama kroz razna riblja i mesna jela. "Autohtone namirnice upotpunili smo uz korištenje modernih tehnika, ali sve po pristupačnim cijenama, prilagođenima domaćem gostu", otkrio nam je filozofiju svog restorana. 

stjepan_vukadin2-14112021
Jadran Babić 

"U posljednje vrijeme nemam previše slobodnog vremena pa je i sama ideja o otvaranju restorana bila negdje u pozadini. Naravno da svaki chef, pa tako i ja, priželjkuje svoju oazu gdje može biti domaćin, okupiti tim i kreirati jela i ugođaj kakve je zamislio te stajati iza svega toga. Mislim da je to velika stvar u životu kuhara. Pružila mi se prilika ući u sve to s partnerom, a takav sam da idem na sve ili ništa", rekao nam je chef Vukadin.

stjepan_vukadin4-14112021
Jadran Babić Chef Vukadin s timom restorana

"Il Ponte na talijanskom znači most, a kako se objekt nalazi u neposrednoj blizini drvenog mosta koji u jednom dijelu spaja kopno i more, nekako je i sam naziv došao lako. Lokacija je pristupačna jer se ne nalazi u samoj jezgri nego nadomak nje, odnosno iz restorana se gleda na more, most, ali i starine, poput kule Sv. Marka. Nalazi se neposredno uz veliki parking, što smatram velikom prednošću, pogotovo za naše domaće goste. Zanimljivo je i da se dio restorana nalazi ispod zemlje, zajedno s brojnim vinskim etiketama", dodaje zvijezda 'MasterChefa'.

Atmosferu s otvorenja pogledajte u našoj galeriji.

Jadran Babić Chef Stjepan Vukadin otvorio novi restoran Il Ponte u Trogiru