Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ĐORĐE BALAŠEVIĆ JE OBITELJI OSTAVIO OPROŠTAJNO PISMO: Njegova kći otkrila je što je u njemu napisao

Kantautor Đorđe Balašević ostavio je oproštajno pismo za svoju obitelj s uputama kako da se ponašaju nakon njegove smrti.

Olivera i Đorđe Balašević u braku su dobili troje djece Izvor: Instagram

Smrt kantautora Đorđa Balaševića prije nepunih godinu dana rastužila je njegove fanove diljem regije, a sad je njegova kći Beba Balašević otkrila tajnu koju nitko nije znao.

Gostujući u emisiji 'Kao sav normalan svet' ispričala je kako je njen otac ostavio oproštajno pismo za obitelj. U njemu je, kaže, ostavio upute kako da se ponašaju kad njega više ne bude.

'Đole je na život gledao s puno humora. U jednoj rečenici te rasplače u drugoj te nasmije do suza. On je onog tamo studenog napisao nama jedno pismo, mejl. Svima nama. Bez obzira na to što smo se viđali svakog dana, družili, čuli telefonom. Mislim da je imao pretpostavku da je ovo nešto što treba ostati zapisano’, ispričala je.

U nastavku je opisala kako se jako uznemirila kad je saznala za to pismo i isprva ga nije željela čitati.

Beba Balašević i Đorđe Balašević Izvor: Story arhiva

‘Strašno me je to nerviralo. Zvučalo je kao nešto što mi treba sve da radimo kad on više ne bude tu. I ja sam mu rekla: 'Neću to čitati'. 'Ne, ne neću ja još nigdje ići, nego da imate', rekao mi je. To nije bio popis zahtjeva, jer on nije bio čovjek koji je zahtijevao. To je bilo nešto kao ona Kiplingova pjesma 'Ako'. To nije pisano u stihu, ali to je za mene sigurno jedna od najljepših stvari koje je on ikada napisao, koja nikada neće biti objavljena, jer je to između njega i nas’, ispričala je Beba.

Ipak, otkrila je što je Đole napisao u pismu.

U tom pismu je on, između svih ostalih stvari na koje nas upućuje, rekao i kako da se odnosimo prema njegovom autorstvu, prema onom što će nas dočekati kada izmile miševi iz boce, kada počnu badavani mudrovati. I na ovo što se događa ovih dana, jedan plotun bljuvotina na obitelj. I na to nas je pripremio. Rekli smo da nećemo citirati ni jednu njegovu rečenicu, ali i to je rekao. Kako da se odnosimo prema njegovom djelu, prema onom što će ljudi od nas tražiti. Mi samo provodimo ono što je želio čovjek koji je nama ispunio sve želje dok je bio tu. Mi sad njemu ispunjavamo želju’, zaključila je.

Đorđe Balašević, Olivera Balašvić, Beba Balašević, Jovana Balašević i Aleksa Balašević Izvor: Petar Đorđević

Podsjetimo, Balaševićeva udovica, Olivera, nakon njegove smrti više puta se našla na udaru javnosti. Mnoge je razbjesnilo kad je ona izbrisala sva sjećanja na svog supruga i tako zaintrigirala cjelokupnu javnost.

Supruga pokojnog pjevača za kojim je plakao cijeli Balkan podigla je prašinu u javnosti kada je zabranila rad 'Balašević Tribute Banda' i naredila uklanjanje svih spotova posvećenih njenom pokojnom suprugu. Olivera je čak zabranila snimku ispraćaja na novosadskom Keju, te epizodu 'Državnog posla'" u čast kantautora. Uz to, sa svog Instagram profila izbrisala je sve zajedničke fotografije s Đoletom, a u potpis nove knjige stavila je djevojačko prezime Savić.

Dva mjeseca nakon njegove smrti, dio javnosti napao je njegovu udovicu jer je na Instagramu osvanula njezina fotografija u šarenoj odjeći. Skidanje crnine neki su protumačili kao znak da joj nije stalo.

'Ne tuguje to Ona, to samo vetar svira prolećnu sonatu - kad joj nije vreme', napisala je tada u opisu fotografije njihova kći Jovana.

Olivera i Đorđe imali su jednu od najljepših ljubavnih priča na ovim prostorima. Ljubavna priča koju mnogi nazivaju filmskom započela je još sedamdesetih, a ostali su zajedno sve do njegove smrti, u veljači 2021. u 68. godini.

Još do sad neviđenih fotografija Đorđa Balaševića pogledajte u galeriji. 

Povezane vijesti

Magazin

Royals