Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DANAS IZGLEDA CRNA UDOVICA GUCCI? Živi od milijuna ubijenog supruga i nitko je ne bi povezao sa ženom iz filma

Patrizia Reggiani, udovica Maurizija Guccija, naručila je njegovo ubojstvo u strahu da će ostati bez svega, a bijes zbog razvoda nikada nije skrivala.

Patrizia Reggiani Izvor: Profimedia

Osebujna Patrizia Reggiani akter je najmračnije modne priče, a čime se danas bavi i kako izgleda Crna udovica?

Dugoočekivani film 'House of Gucci' napokon je stigao u hrvatska kina, a mnogi hvale maestralnu izvedbu Lady Gage koja se našla u ulozi Crne udovice, žene koja je naručila ubojstvo svog bivšeg supruga Mauricija Guccija u strahu da će ostati bez novca. Film je uzburkao stare duhove, a javnost se itekako zainteresirala za Gucci obitelj, posebno Patriziju koja danas ima 73 godine te je na slobodi.

Patrizia je rođena na sjeveru Italije te je odrastala u siromašnoj obitelji i nikada nije upoznala pravog oca. Kad joj je bilo 12 godina, njezina majka udala se za Ferdinanda Reggianija. Maurizija je upoznala sa svega 22 godine na jednoj zabavi, a dvije godine kasnije su se vjenčali i preselili u New York. Njegov otac isprva nije odobravao taj brak, misleći kako ju zanima samo obiteljski novac, no sin mu je jasno dao do znanja da je zaljubljen preko ušiju. Tijekom braka par je dobio i dvije kćeri, Allegru i Alessandru.

Lady Gaga utjelovila je Crnu udovicu u filmu 'House of Gucci' Izvor: promo

Život ovog para bio je raskošan i pun luksuza, putovali su po svijetu, imali nekretnine po Europi i SAD-u i družili su se sa sebi sličnima, bogatim i slavnim osobama, poput obitelji Kennedy. Nakon što je Rodolfo Gucci preminuo 1983., na čelu modne kuće Gucci naslijedio ga je upravo Maurizio te su stvari od tad krenule nizbrdo.

Maurizio je prema Patrizijinim riječima, prestao slušati svoju suprugu i počeo donositi krive poslovne odluke, zbog čega je zapao u dugove, a na kraju i morao prodati svoje udijele u Gucciju. Patrizia mu to nikad nije oprostila. S druge strane, njemu je sve više smetala njezina pohlepa, ali i bogataški neukus kojim se otvoreno razmetala i pred drugima.

Par je 12 godina proveo u New Yorku, a zatim su se odlučili vratiti u Milano. Gucci je 1985. godine rekao supruzi da ide na poslovni put u Firenzu, da bi joj sljedećeg dana preko prijatelja poručio da je njihov brak gotov. I ranije se šuškalo da joj je nevjeran, no ona nije htjela vjerovati u takve priče, a kad je sve napokon saznala, istovremeno je bila bijesna, ali se i nadala da će joj se suprug vratiti.

1992. godine Patriziji je uspješno odstranjen tumor na mozgu, a dvije godine kasnije se službeno razvela, iako je Maurizija i dalje nazivala suprugom. On je tražio da se odrekne njegovog prezimena, a zauzvrat je dobivala 1,47 milijuna dolara odštete godišnje. Nakon brakorazvodne parnice, Patrizia je smatrala da nije dobila dovoljno financijske kompenzacije i potpore, koja je iznosila 900 tisuća funti godišnje, a bojala se da će se Maurizio ponovo oženiti novom djevojkom Paolom Franchi te da će ona i njene kćeri ostati bez prihoda. To ju je i potaknulo na ubojstvo.

Maurizio Gucci ubijen je na ulazu u svoj ured Izvor: Profimedia

Uz pomoć suradnika, angažirala je Benedetta Ceraula da hladnokrvno ubije njenog bivšeg supruga. Ubojstvo se dogodilo 27. ožujka 1995., a tog dana samo je jedna riječ bila zapisana u dnevniku Patrizije Reggiani, 'paradeisos', što je grčka riječ za raj. Patrizia je bila glavni osumnjičenik za Maurizijevo ubojstvo, ali trebale su proći tri godine dok se klupko odmotalo, a prava istina je izašla na vidjelo. Kad je kasnije upitana zašto nije sama počinila ubojstvo, Patrizia je odgovorila: 'Moj vid nije baš dobar, a nisam željela promašiti.'

Posebno zadovoljstvo joj je bilo izbacivanje Maurizijeve posljednje partnerice Paole iz luksuznog stana u koji je uselila ona s kćerima. Maurizio je planirao vjenčanje s Paolom, no sreću je prekinulo njegovo ubojstvo. 'On je možda umro, ali ja sam počela živjeti', poručila je Patrizia prijateljici.

Patrizia je na sud došla na suđenje u bundi i štiklama, noseći Gucci maramu oko vrata. Osuđena je na 29 godina zatvora, a zatim joj je kazna smanjena na 26 godina. Tijekom boravka u zatvoru pokušala si je oduzeti život, no spasili su je zatvorski čuvari. Kada su joj napokon ponudili izlazak iz zatvora, poručila je da nema namjeru raditi i da bi radije ostala u zatvoru. 'Nikad u životu nisam radila i sigurno neću početi sada', poručila je. Ipak, s vremenom se počela normalnije ponašati pa je 2016. godine izašla na slobodu.

Maurizio Gucci i Patrizia Reggiani bili su skladan par dok on nije preuzeo posao Izvor: Profimedia

Odmah po izlasku prošetala je poznatom milanskom ulicom Via Monte Napoleone i otišla u šoping, noseći velike sunčane naočale, okićena zlatnim ogrlicama i držeći na ramenu papigu.

Patrizia je danas vlasnica jedne modno-draguljarske trgovine, rijetko se pojavljuje u javnosti, a najbolji prijatelj joj je i dalje papagaj koji joj je bio i ljubimac u zatvoru. S kćerima ne razgovara.

'Bolje plakati u Rolls Royceu nego biti sretan na biciklu', poznata je njezina izjava, a Patrizia danas sve teže hoda. Ipak, ne propušta priliku trošiti Guccijev novac posjećujući skupe modne trgovine i restorane.

Više fotografija Crne udovice pogledajte u galeriji.

Povezane vijesti

Magazin

Royals