Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POGLEDALI SMO 'HOUSE OF GUCCI': Maestralnoj Lady Gagi više nitko ne može reći da 'nije glumica', njezin muž živcira

Najprovokativniji i najglamurozniji film godine, 'Dinastija Gucci', dolazi u kina 2. prosinca i otkriva pozadinu istinite obiteljske priče talijanske modne kuće Gucci.

Lady Gaga Izvor: promo

Najprovokativniji i najglamurozniji film godine, 'Dinastija Gucci', dolazi u kina 02. prosinca i otkriva pozadinu istinite obiteljske priče talijanske modne kuće Gucci.

Kada se Patrizia Reggiani (Lady Gaga) uda u obitelj Gucci, njezina neobuzdana ambicija počinje otkrivati obiteljsko naslijeđe, izdaje, dekadenciju, kompleksnost odnosa, osvetu te na kraju ubojstvo. Film je u režiji slavnog Ridleya Scotta koji je potpisao velike filmske hitove Gladiator (2000.), Blade Runner (1982.), i Alien U glamuroznoj drami glume velika hollywoodska imena - dobitnica Oscara Lady Gaga, nominirani za Oscara Adam Driver i Salma Hayek te dobitnici Oscara Jared Leto, Jeremy Irons, Al Pacino i Jack Huston.

Jedan od najiščekivanijih filmova godine imao je savršeno odrađeni PR, bombastičan trailer i fantastičnu ekipu, no nakon što smo ga pogledali, nismo se mogli oteti dojmu da mu nešto - fali. Daleko od toga da ga ne treba pogledati. Nažalost, publika koja očekuje dinamičnu radnju, ostat će razočarana.

House of Gucci Izvor: promo

Film traje 2 sata i 40 minuta, pa je radnja itekako razvučena, no odlična filmska ekipa i njihove teatralne izvedbe skratit će vam to vrijeme. U slučaju neprepoznatljivog Jareda Letoa, koji igra Paola Guccija, izvedba je bila možda malo preteatralna, no fantastičnoj Lady Gagi nakon uloge Crne udovice više nitko neće moći prigovoriti da 'nije glumica'.

Nominacija za Oscara joj ne gine, osim u slučaju velike nepravde, a uspjela je zasjeniti i glumačke velikane poput Al Pacina i Jeremyja Ironsa koji su bili fantastični kao uvijek. Teško je za povjerovati da netko poput Pacina ima samo jednog Oscara u karijeri i iako je maestralan i u ovom filmu, bilo bi jako neobično da zlatni kipić dobije ponovno za ulogu Alda Guccija. Baš kao što je bilo jako čudno kada je Leonardo DiCaprio dobio kipića za najgori film koji je snimio u karijeru, 'The Revenant'.

House of Gucci Izvor: promo

Gaga je unijela sebe u ulogu od početka do kraja, a priprosta i vulgarna strana Crne udovice u filmu u niti jednom trenutku ne prelazi granicu dobrog ukusa. Za ulogu se pripremala godinu i pol i to se itekako vidjelo.

A onda dolazimo do najslabije karike filma koja se sigurno nije toliko pripremala za ulogu, a ako i jest, to je bilo uzaludno potrošeno vrijeme. Adam Driver, Maurizio Gucci, sam po sebi je bio 'mlak', a pored svoje energične supruge, odnosno Lady Gage, još lošiji.

Iako nosi radnju filma, Gaga ga je 'pojela', a u nekim trenucima glumac izgleda kao da se srami pred kamerama i s vremenom postane sve naporniji za gledati i slušati, baš kao što je postajao svojoj partnerici u filmu s mlakim odlukama koje je donosio. Tek tu i tamo pokazuje svoju moć, ali na potpuno krivi način, kao kad uvjerava svoje partnere da će tvrtka izaći iz milijunskih dugova koje je i sam nabio kad se raskalašio, što i jest, ali ne zbog njega, nego tek kad se obitelj maknula iz posla, što dovoljno govori o tome kako se dotični doživljavao.

House of Gucci
Izvor: YouTube

Da zaključimo kratku priču: film svakako treba pogledati. Uživat ćete u kostimima, visokoj modi i izvedbi odlične glumačke postave, među kojom je i Salma Hayek, ali ne toliko kao ostali. Da ćete poželjeti da film ne traje gotovo tri sata, poželjet ćete, ali nipošto nećete izaći iz kina razočarani. Zahvaljujući prvenstveno Lady Gagi.

And the Oscar goes to...

Povezane vijesti

Magazin

Royals