Tužnim vijestima počela je 2021. godina kada nismo ni slutili u kakav će se tragičan niz događaja pretvoriti ova godina i koliko će nas poznatih osoba iz domaćeg i stranog svijeta napustiti u njoj.

I ovo je godina u kojoj je svijet nastavila pogađati pandemija razmjera kakvi se ne pamte u zadnjih 100 godina. Koronavirus je odnio niz života i promijenio našu svakodnevicu. Evo koji su nas velikani napustili u ovoj godini...

Đorđe Balašević

Poznate osobe koje su umrle u 2021
Petar Kürschner Jr 

 Tog 19. veljače 2021. cijela regija je plakala. U 68. godini, prerano nas je napustio Panonski mornar, jedan od najvećih glazbenika na ovim prostorima, jedan jedini - ĐorđeBalašević.

Tri tjedna prije smrti primljen u Infektivnu kliniku u Novom Sadu, imao je Covid-19 i bio je u lošem stanju.

Višesatni napori liječnika, nažalost, nisu urodili plodom i Balašević je preminuo tri mjeseca prije 68. rođendana. Đorđe je 2019. godine doživio infarkt te su mu ugrađeni stentovi.

Iza njega je ostala 62-godišnja supruga Olivera s kojom je u braku bio 40 godina, te troje djece, 38-godišnju Jovanu, 35-godišnju Jelenu i 25-godišnjeg Aleksu.

Milan Bandić

Poznate osobe koje su umrle u 2021
Story 

28. veljače 2021. Zagreb se probudio s viješću da je u 66. godini od posljedica srčanog udara preminuo njihov gradonačelnik MilanBandić. Pozlilo mu je u subotu navečer pa je hitno prevezen u KB Sveti duh gdje su ga liječnici bezuspješno pokušali reanimirati i spasiti mu život.

Neki su ga voljeli, neki nisu, no kako god bilo, moralo mu se priznati - na čelnom mjestu metropole trebalo se znati zadržati više od dva desetljeća.

Princ Philip

Poznate osobe koje su umrle u 2021
Profimedia 

 Princ Philip, suprug 94-godišnje britanske kraljice Elizabete II. preminuo je s 99 godina u dvorcu Windsor.

Princ je u ožujku bio hospitaliziran nakon što je 16. veljače zaprimljen u privatnu bolnicu kralja Edwarda VII u Londonu, gdje je liječen od infekcije. Nakon četiri tjedna provedena u bolnici i operacije srca, suprug kraljice Elizabete II. 16. je ožujka pušten kući te se od tada nalazio u dvorcu Windsor. Kako su pisali britanski mediji, smatra se kako prinčeva hospitalizacija nije bila povezana s trenutnom pandemijom, a i on i kraljica su u siječnju primili cjepiva protiv virusa COVID-19 kako bi i druge potaknuli na isto.

Žarko Potočnjak

Poznate osobe koje su umrle u 2021
Petar Glebov/PIXSELL 

Poznati domaći glumac Žarko Potočnjak preminuo je u 76. godini, a bio je jedno od omiljenih lica domaće glumačke scene.

Glumac je 2019. za Storyprogovorio o svojoj borbi s kronično opstruktivnom bolesti pluća, odnosno KOPB-om. 'Ostao sam bez riječi kada sam shvatio da nešto opet nije u redu sa mnom. Naime, prije 19 godina na Jordanovcu sam operirao karcinom pluća, uspješno se izliječio, da bi mi prije dvije godine liječnici rekli da bolujem od kronično opstruktivne bolesti pluća, odnosno KOPB-a', ispričao je.

Potočnjak je odigrao brojne filmske i kazališne uloge među kojima su one u 'Smogovcima', 'Lažeš, Melita', 'Duga mračna noć' i 'Vukovar se vraća kući'.

Zlatko Kranjčar

Poznate osobe koje su umrle u 2021
Story arhiva 

U 65. godini života ove godine preminuo je i legendarni nogometaš i trener ZlatkoCicoKranjčar. Umro je u KBC-u Merkur nakon kratke i teške bolesti, a desetak dana ranije primljen je u zadarsku bolnicu zbog problema s jetrom, da bi ga prebacili u Zagreb.

Milan Gutović

Poznate osobe koje su umrle u 2021
Youtube / Screenshot 

Srpski glumac MilanLaneGutović, kojeg publika najviše pamti po nezaboravnoj ulozi Srećka Šojića u filmu 'Tesna koža', preminuo je u 76. godini, a tužnu vijest je ovog kolovoza potvrdio i njegov sin.

Legendarni glumac borio se s teškom bolešću, a prije dva tjedna primljen je u Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu gdje je desetak dana ležao na odjelu za intenzivnu njegu.

Mira Furlan

Poznate osobe koje su umrle u 2021
Profimedia 

Legendarna jugoslavenska glumica MiraFurlan preminula je 20. siječnja u 66. godini, a kasnije se doznalo da je smrt nastupila od posljedica bolesti virusa Zapadnog Nila. Mjesecima je bila u komi zbog komarca koji ju je zarazio u vlastitom vrtu.

Marina Tucaković

Poznate osobe koje su umrle u 2021
Instagram 

Nakon dugogodišnje borbe s karcinomom u 67. godini preminula je MarinaTucaković, autorica brojnih glazbenih hitova u regiji.

Hitmejkerica je zadnji put viđena u javnosti u lipnju kada se pojavila u kolicima na promociji albuma srpske pjevačice Suzane Jovanović. Kako prenose srpski mediji, malo je tko mogao suzbiti suze vidjevši Marinu u invalidskim kolicima.

Legendarna spisateljica godinama se borila s zloćudnom bolešću raka dojke.

Larry King

Poznate osobe koje su umrle u 2021
Profimedia 

U ovoj godini oprostili smo se od još jedne legende. Legendarni televizijski voditelj LarryKing, 'kralj talk showa i intervjua' nas je napustio u 88. godini života, nakon duže borbe s koronavirusom.

Sve je to došlo nedugo nakon što je u svega nekoliko tjedana izgubio je dvoje djece, 51-godišnju Chaiaju i 65-godišnjeg Andyja. Kako je pisao 'People', kći je sredinom kolovoza prošle godine izgubila bitku protiv opake bolesti raka pluća, dok je Andy preminuo od posljedica srčanog udara.