Od Severinine borbe za skrbništvo nad sinom do Harryjevog i Meghaninog bombastičnog intervjua, ovo su teme iz svijeta slavnih o kojima se najviše pričalo u godini na izmaku.

1. Intevju princa Harryja i Meghan Markle kod Opre Winfrey

Meghan Markle i princ Harry razgovarali su s Oprom Winfrey u svom prvom velikom zajedničkom intervjuu otkako su se udaljili od kraljevske obitelji u ožujku 2020. Vojvotkinja od Sussexa otkrila je da je tijekom trudnoće doživjela rasistički ispad od strane člana kraljevske obitelji kojeg nije imenovala, zbog čega je imala suicidalne misli. Dodala je i da joj obitelj nije ponudila da njihov sin Archie bude princ. 'Cijela obitelj je tužna nakon saznanja koliko je proteklih nekoliko godina bilo izazovno za Harryja i Meghan. Problemi koji su se izdigli, ponajviše oni rasni, su zabrinjavajući. Premda neka sjećanja mogu varirati, smatraju se vrlo ozbiljnima i adresirat će ih obitelj privatno. Harry, Meghan i Archie će uvijek biti voljeni članovi obitelji', priopćili su iz Buckinghamske palače nakon intervjua.

Meghan Markle kod Opre Winfrey
Profimedia 

2. Smrt na setu filma 'Rust'

Glumac Alec Baldwin u listopadu je usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu na setu filma 'Rust'

On tvrdi da nije povukao obarač te da nije odgovoran za ubojstvo, a istraga se fokusirala na oružarku Hannu Gutierrez Reed koja je nadgledala uporabu oružja te na pomoćnika redatelja Davea Hallsa koji je pištolj proglasio sigurnim.

3. Zayn Malik protiv Yolande i Gigi Hadid

Nakon šest godina turbulentne veze i rođenja kćeri Khai, Zayn i Gigi su prekinuli zbog navoda da je pjevač fizički nasrnuo na njezinu majku Yolandu

Zayn Malik i Gigi Hadid
Profimedia 

Nakon incidenta, Zayn se oglasio na svom Twitter profilu: 'Kao što znate, ja sam privatna osoba i jako želim stvoriti siguran i privatan prostor u kojem će moja kći odrasti. Mjesto na kojem privatne obiteljske stvari nisu izložene pred svijetom da svi kopaju po njima. U naporu da zaštitim taj prostor za nju, složio sam da iznosim tvrdnje iz svađe koju sam imao s članom obitelji svoje partnerice koja je ušla u naš dom prije nekoliko tjedana dok je moja partnerica bila odsutna. Ovo je bilo te bi dalje trebalo biti privatna stvar, no čini se da postoji podjela i unatoč mojim naporima da nas vratim u mirno, obiteljsko okruženje koje će mi dopustiti da odgajam svoju kćer na način koji zaslužuje, ovo je izašlo u javnost', istaknuo je pjevač.

Gigi Hadid je ubrzo nakon incidenta angažirala odvjetnike kako bi joj što bezbolnije pomogli riješiti moguće probleme oko skrbništva nad kćeri Khai.

4. Britney je konačno slobodna

Vapaji za oslobođenje Britney Spears konačno su uslišeni ove godine. Pjevačica je postala slobodna žena netom prije svog 40. rođendana. Naime, gotovo 13 godina bila je pod kontroverznim skrbništvom oca Jamieja zbog kojeg nije mogla samostalno donositi odluke niti raspolagati svojim novcem.

Jamie Spears je tvrdio da njegova kći boluje od demecije nakon njezinih skandala i živčanih slomova te da je zato tražio skrbništvo nad njom, u što njezini fanovi nisu povjerovali te su pokrenuli pokret #FreeBritney

5. Tragedija na festivalu Astroworld

U stampedu na glazbenom festivalu Astroworld u Houstonu, koji je, između ostalih, organizirao reper Travis Scott, poginulo je 10 ljudi, a deseci su ozlijeđeni. Najmlađa žrtva bio je devetogodišnji dječak, dok je najstarija imala 27 godina.

Posjetitelji festivala stradali su za vrijeme nastupa Travisa Scotta kojem je prisustvovalo oko 50.000 ljudi. Situacija je izmakla kontroli kada su fanovi pohrlili prema pozornici.

Žrtve tragedije pokrenule su nekoliko višemilijunskih tužbi protiv Scotta, Drakea i organizatora.

6. Prekid i pomirenje Hane Rodić i Gorana Jureneca

Najturbulentniji hrvatski reality par ponovno je zajedno nakon nelijepog prekida i medijskog rata.

Hana Rodić i Goran Jurenec iz prve sezone 'Gospodina savršenog' prvo su prekinuli u ožujku 2021., a Hana je tada tvrdila da ju je dečko varao s njegovom bivšom djevojkom, poljskom influencericom Claudiom Lucijom Pioch.

Jedno drugome su prijetili tužbama, a Goran je nakon samo tri mjeseca prekinuo s Pioch.

Međutim, drama se nastavila tako što su Hana i Claudia nastavile rat preko društvenih mreža. Hrvatska reality zvijezda tvrdila je da je Claudia kopira.

Hana i Goran potom su u rujnu viđeni na kavi u Samoboru, a nekoliko dana prije toga bili su zajedno u Berlinu. Iako su isprva tvrdili da su samo prijatelji, ubrzo su potvrdili da su obnovili svoju ljubavnu vezu.

Goran Jurenec i Hana Rodić
Instagram 

Njihovo pomirenje nije sjelo najbolje Poljakinji Pioch koja je paru navodno prijetila i ogrebala auto. Šuška se kako su podnijeli i policijsku prijavu protiv nje.

7. Veza gradonačelnika Banje Luke i srpske folk pjevačice

Regionalni mediji posljednjih mjeseci raspisali su se o navodnoj vezi Draška Stanivukovića i Tanje Savić.

O njihovoj aferi počelo se pisati u siječnju, kada je gradonačelnik Banje Luke navodno planirao vjenčanje s tadašnjom djevojkom Kristinom Beronjom. Međutim, zaručnica ga je ubrzo ostavila, navodno upravo zbog afere s Tanjom.

Draško Stanivuković i Tanja SAvić
Instagram 

No, tu drami nije bio kraj budući da je pjevačica tek nedavno podnijela papire za razvod od Dušana Jovančevića s kojim ima dva sina. Jovančević je putem medija poručio Stanivukoviću da 'jede njegove ostatke'. Najavio je i da će javnosti vidjeti eksplicitne snimke njegove supruge.

8. Severina dobila bitku za sina

'Vratilo se dite materi. Vi prvi znate, ovo još nije objavljeno! Ne mogu vam reći o čemu se radi, ali vratilo se dite doma! Hvala vam na podršci svima. Pjevamo s veseljem', izjavila je Severina ljetos na koncertu u Crnoj Gori, nakon čega su njezini fanovi zaključili da je dobila bitku dugogodišnju za skrbništvo nad sinom.

'Županijski sud u Splitu odlučio je vratiti dijete Severini. Odlučeno je da će dijete pola vremena provoditi s majkom, a pola s ocem, odnosno da će imati zajedničko skrbništvo nad djetetom. Preostaje nam vidjeti hoće li se roditelji uspjeti dogovoriti ili će sud precizirati detalje', potvrdio je početkom rujna Severinin odvjetnik Mate Matić.

Podsjetimo, krajem 2019. skrbništvo nad Aleksandrom dobio je njegov otac Milan Popović.

9. Rat oko kilograma Lane Jurčević

Izgled Lane Jurčević bio je vruća tema u lipnju. Naime, Neven Ciganović i Lidija Bačić u jednoj emisiji komentirali su njezin outfit s dodjele Porina i ustanovili da se udebljala tijekom pandemije.

'Izgleda grozno. Malo se zdebljala, ova korona ne čini joj dobro', izjavio je stilist.

Lana im je uzvratila udarac objavivši video na kojem je naglasila salo na trbuhu i rukama, kako bi svima dokazala da ne mari za to. Uz nju je stala i plus size manekenka Lucija Lugomer koja joj je poručila da izgleda sjajno.

10. Nina Kraljić razočarana nakon poraza na Dori

Pobjedu na ovogodišnjoj Dori odnijela je Splićanka Albina Grčić koja je potom Hrvatsku predstavljala na Eurosongu u Rotterdamu. Na drugom mjestu našla se Nina Kraljić, koja nije dobro podnijela poraz i otvoreno je iskazala nezadovoljstvo ishodom natjecanja.

Sve je počelo žaljenjem na organizaciju Dore, a onda je sasula drvlje i kamenje po Albini, kazavši kako joj se pobjednička pjesma 'Tick-Tock', nimalo ne sviđa.

Nina Kraljić
Instagram 

Nakon niza istupa, Nina je obrisala društvene mreže, a tvrdila je da je doživjela javni linč i govor mržnje.