Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović sa suprugom Sanjom Musić Milanović ima dvojicu sinova, 23-godišnjeg Antu Jakova i 16-godišnjeg Marka.

Javnost je dvojicu mladića upoznala u veljači 2020. godine na Zoranovoj inauguraciji, kada su sjedili u prvom redu u društvu bake Đurđice Gine Milanović i rođakinje Maše.

Mlađi sin, 16-godišnji Marko svojim je sportskim vještinama zaintrigirao javnost zato što je uspješan u svom naumu da postane prvak u hrvanju.

Krajem travnja ove godine, Marko je pobijedio na važnom hrvačkom međunarodnom natjecanju 'UWW turniru Croatia Open' u Zagrebu u kategoriji do 92 kilograma.

Ovaj 192 centimetara visoki mladić u hrvačkom svijetu posljednjih godina oduševljava svojim talentom i karakterom.

Marko Milanović i Ante Jakov Milanović na inauguraciji
Damir Sencar/PIXSELL 

'On je izrazito talentiran za hrvanje, ali to nije dovoljno za uspjeh. On ima i takvu 'glavu'. Dođe sat prije treninga i jedan je od zadnjih koji odlazi doma. Još je kadet, ali u klubu i u reprezentaciji je prerastao vršnjake svojim radom. Sad mora početi raditi s juniorima i seniorima', svojedobno je rekao njegov trener Mario Mihalj u razgovoru za Jutarnji list.

Također, dodao je da je tati Zoranu iznimno drago zbog sinovih uspjeha, naravno kao i svakom roditelju, ali ipak je Marko skroman iako je predsjednikov sin te nikako ne voli isticati očevu funkciju u društvu.

Jednom prilikom, hrvatski predsjednik je priznao da je Marko sa zagrebačkog Trnja kao dječak bio divlji i znao se potući. No, danas je discipliniran srednjoškolac, koji snagu troši samo u dvorani za hrvanje. Trener je objasnio kako je Marko genetski dobro potkovan zbog očeve strane te je definitivno rođeni teškaš u hrvanju.

Sanja Musić Milanović i Zoran Milanović na inauguraciji
Profimedia 

Postoji i jedna zanimljivost. Naime, jednom prilikom je na natjecanju mladi Milanović slomio ruku tijekom borbe i pobijedio.

'Došao je nama u kut, požalio se da ga boli. Nismo vidjeli da je ruka pukla, a znali smo da je bolji od suparnika. Rekli smo mu da može pobijediti s jednom rukom. I doslovno je jednom rukom bacio protivnika i završio tušem', rekao je ponosno trener i objasnio kako je odmah nakon išao u bolnicu gdje je ustanovljeno napuknuće obje kosti podlaktice.

Nakon što je slomio ruku, trenirao je s gipsom.

Iako Milanovićevim sinovima mnogi vršnjaci zavide što dolaze iz moćne obitelji, dvojica sinova žive sasvim jednostavne živote te su za primjer drugima.

Ostale fotografije predsjednika i prve dame pogledajte u galeriji:

Profimedia Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović